Politic

Deputatul Radu Anișoara: IMM Invest România, o bătaie de joc

Parlamentarul Anișoara Radu a dezbătut într-o declarație politică programul IMM Invest. Deputatul consideră că programul „reprezintă o bătaie de joc la adresa miilor de antreprenori care se luptă pentru a salva zeci de mii de locuri de muncă şi propriile afaceri”.

Guvernul Iohannis-Orban a tot promis măsuri liberale de susţinere a economiei româneşti, mai ales în contextul pandemiei SARS-CoV-2.

În acest sens, au promis că vor adopta diferite programe de susţinere a companiilor afectate de criză, programe în special dedicate întreprinderilor mici şi mijlocii.

Un program aşteptat cu interes de mulţi antreprenori a fost IMM Invest, prin care companiile pot accesa credite garantate de stat.

Desigur, pentru a fi eligibile, IMM-urile trebuie să îndeplinească o serie de criterii şi să se înregistreze pe un portal dezvoltat de Ministerul Economiei cu Declaraţia privind încadrarea întreprinderii în categoria IMM-urilor.

Iniţial, portalul anunţat cu mare tam-tam s-a dovedit nefuncţional, imediat a fost identificat şi vinovatul de serviciu, site-ul nu a funcţionat din cauza PSD. Redau declaraţia domnului ministru Cîţu: „Probabil aceleaşi personaje care aruncă cu noroi în tot ceea ce face Guvernul au atacat site-ul IMM Invest. Nici eu şi nici românii oneşti, care au acum nevoie de aceste resurse, nu ne aşteptam la o asemenea ticăloşie.” Evident, nu putea fi vorba despre incompetenţa lor, aşa ceva este exclus.

Într-un final, au reuşit să repare portalul şi investitorii au putut să se înregistreze, până în acest moment fiind înregistraţi peste 37.000 de solicitanţi.

Dar, antreprenorii, după cum au aflat pe pielea lor, în acest moment nu pot accesa niciun fel de credit.

Pare că toate discursurile publice, prin care PNL a promis măsuri de susţinere a economiei româneşti, sunt doar praf în ochii românilor. În fapt, nu au luat măsurile necesare pentru operaţionalizarea programelor.

În cazul IMM Invest, nicio bancă nu a semnat încă convenţia cu statul, iar procedurile sunt încă nefinalizate.

Un potenţial beneficiar a primit următorul răspuns incredibil de la bancă: „Mai la vară… Ce atâta grabă?”. Nu avem protocol încheiat cu Guvernul, nu avem proceduri de implementare. La vară, aşa cum spun operatorii de credite, vor avea proceduri, vor avea protocol, sigur nu vor mai avea disponibilităţi, pentru că trebuie să-l împrumute pe domnul Cîţu.

Pare, însă, că Programul a avut totuşi şi efecte benefice, numai că doar pentru PNL. Mă refer aici la acuzele publice ale unor jurnalişti, care au declarat că au fost demişi de la televiziunea la care lucrau, după ce aceasta a aplicat pentru programul menţionat.

Un lucru este însă cert, IMM Invest reprezintă o bătaie de joc la adresa miilor de antreprenori care se luptă pentru a salva zeci de mii de locuri de muncă şi propriile afaceri.

Dacă tot vorbim despre bani, vreau să adresez o întrebare şi doamnei ministru Violeta Alexandru, de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Stimată doamnă, vă ajung 979 de lei pentru o lună de zile, să vă cumpăraţi mâncare, să plătiţi chiria sau creditul şi să asiguraţi şi alte nevoi ale copiilor care stau izolaţi în casă? Aştept public răspunsul dumneavoastră, doamnă ministru!

Menţionez, doar tangenţial, că PNL a contestat toate legile adoptate de Parlament pentru susţinerea oamenilor şi firmelor afectate de COVID-19, inclusiv Legea pentru susţinerea chiriilor pentru persoanele cu veniturile afectate de COVID-19, a transmis Anișoara Radu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top