Fără categorie

Purtătorul de cuvânt al Primăriei: Cât va mai dura până când va exista și în media tulceană o etică a muncii pentru toată lumea?

Pentru că o parte a presei tulcene pare bântuită de obsesii în care primarul Hogea este figura centrală, ne-am hotărât să aflăm mai multe detalii despre motivele care îi mână în luptă pe colegii noștri. Cum, în cercetarea noastră, cel mai prompt răspuns a sosit de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Tulcea, am considerat că e firesc să-i dăm acestuia cuvântul pentru lămuriri.

Iată ce ne-a declarat: „Apar în ziarele din Tulcea, într-unul din ele, mai precis, articole pe care, când le citești, nu știi dacă să râzi sau să plângi. Râzi pentru că înverșunarea celui care le scrie e amuzantă, ca să nu mai spun că pe cât e de înverșunat, pe atât e de dezinformat. Pe de altă parte, îți vine să plângi când vezi cum reaua intenție țâșnește vizibil dintre rânduri. Ceea ce apare scris în asemenea materiale de presă poate fi demontat simplu, dar stau și mă întreb cât va mai dura până când va exista și în media tulceană o etică a muncii pentru toată lumea. Suntem oameni de comunicare, dar, totuși, este jenant să nu ai de comunicat decât calomnii și minciuni. Asta ca să nu mai pomenesc și confuzia și lipsa de logică ce se văd de la distanță când citești așa ceva. S-o luăm punctual: pentru a ajuta Consiliul Județean cu Spitalul Județean, primarul Hogea s-a oferit să preia o cheltuială importantă a CJ pe umerii Primăriei. Era vorba fie de Teatrul Jean Bart, fie de Biblioteca Județeană. Cu alte cuvinte, una din aceste instituții trebuie să treacă în administrarea Primăriei, care altfel nu o poate susține. Da, Legea Bibliotecilor 334/ 2002 permite finanțarea Bibliotecii de către primărie, dar primăria trebuie să administreze Biblioteca pentru a se afla în deplină legalitate. Acestea nu mai sunt vremuri în care să-ți permiți să nu fii riguros cu legea. Un alt subiect pe care primarul Hogea este atacat e acela al înființării unui nou Cămin de bătrâni în Tulcea. În loc să fie încurajat un astfel de proiect atât de necesar și benefic pentru comunitatea noastră, iată că apar imediat interpretările abuzive care văd în orice inițiativă a primarului, oricât de bună, un nou prilej de a-l ataca. Dar chestiunea e simplă: mai bine două cămine de bătrâni decât unul singur. În sfârșit, o obsesie ce revine: Drapelul Național, care, din punctul dumnealor de vedere ar trebui montat, probabil, într-un copac. Ei bine, am mai spus-o, cu simbolurile naționale nu ne jucăm. Respectând Drapelul Național ne respectăm pe noi înșine și Patria. Dacă asta nu pot înțelege pretinșii oameni de presă, nu pot decât să-mi exprim regretul pentru o asemenea incapacitate”.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top