Opinii

Proiecte de amploare la Sarichioi

Comuna Sarichioi se află într-un accelerat proces de modernizare și a reușit să obțină fonduri pentru două proiecte importante prin POP( Programul Operațional pentru Pescuit). Primul proiect din această Strategie se numește „Extindere alimentare cu apă” și presupune forarea a două puțuri pentru alimentarea comunei. Al doilea proiect are în vedere asfaltarea drumului de acces către lacul Razelm, respectiv distanța de cinci sute de metri pe care acest drum o presupune.

 

Proiectul, în valoare de șase miliarde de lei vechi, va fi completat de o inițiativă a Grupului De Acțiune Local ( G.A.L.) care-și propune reabilitarea iluminatului public din Sarichioi cu tehnică LED, acest din urmă proiect având o valoare de 60.000 de euro. Veștile bune nu se opresc aici. Anul în curs va aduce și finalizarea unui proiect amplu, în valoare de 40 de miliarde de lei vechi, de realizare a sistemului de canalizare, ce presupune inclusiv branșarea la sistem, precum și ridicarea unei stații de pompare. De asemenea, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (P.N.D.R) se va reabilita drumul comunal 17, cel care asigură accesul în localitatea Visterna. Acest proiect presupune asfaltarea și realizarea trotuarelor și bordurilor aferente pentru 3,5 km de drum. Nici Căminul Cultural sau sediul Primăriei din Sarichioi nu vor fi ocolite de investiții, reabilitarea lor fiind realizată din fondurile bugetului local. De asemenea, un important proiect de creștere a semnificației economice a zonei va fi realizat cu un buget total de 554 mii de euro, proveniți în majoritate din fonduri nerambursabile oferite de Uniunea Europeană. Proiectul transfrontalier RO-UA-MD ( România, Ucraina Republica Moldova) intenționează să stimuleze dezvoltarea inițiativei economice locale și dezvoltarea spiritului antreprenorial în domeniul procesării produselor agricole. Numele proiectului este „Crearea unei rețele trilaterale pentru dezvoltarea și marketingul produselor agroalimentare locale și tradiționale din euroregiunea transfrontalieră Dunărea de Jos”. În cadrul proiectului comun vor participa comuna Utkonosovka, regiunea Ismail ( Ucraina) și satul Colibai, raionul Cahul ( Republica Moldova), unde vor fi construite, de asemenea, centre de procesare a fructelor și legumelor. În Sarichioi, sediul Centrului de Procesare este o clădire veche, deja reabilitată în cadrul proiectului (vezi foto). Mai mult, douăzeci de persoane vor urma cursuri de procesatori pentru ca, ulterior, să poată lucra în acest centru. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top