Comisia Europeană

PSD Tulcea cere șpăgi chiar și pentru angajarea unor îngrijitoare la un spital psihiatric!

Fostul viceprimar din Horia, concediu de lux în Dubai, din salariul de bugetar 

Fostul viceprimar din Horia, județul Tulcea, Gabriel Brănișteanu, este acuzat de un locuitor al comunei că i-a cerut bani pentru a-i facilita angajarea soției pe postul de îngrijitor la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică din localitate. “Păgubitul” povestește, într-o discuție înregistrată cu camera ascunsă  cum i-a dat banii lui Brănișteanu și susține că are cunoștință și de alte persoane din Horia care au plătit pentru a ocupa posturi similare.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Cum Centrul de recuperare și reabilitare Neuropsihică din Horia este administrat de Secretariatul de Stat pentru Persoane cu Handicap, cel mai probabil Brănișteanu, care avea și funcția de președintele al organizației locale a PSD, și-a folosit relațiile politice la nivel județean pentru acest trafic de influență. Cert este că cei care i-au dat „partea” lui Brănișteanu au și obținut posturile pe care și le doreau, ceea ce înseamnă că mecanismul șpăgii a funcționat!

“A venit la mine la poartă și i-am dat banii”

“Eu i-am dat 500 de euro și 1000 de lei. A venit la mine la poartă și i-am dat. Banii i-am dat pentru nevastă-mea, că ea nu a vrut. A spus că, doamne ferește, dacă o prinde pe ea o dă afară de acolo. În cazul în care vreun anchetator îmi va cere să recunosc că i-am dat bani, o voi face. Eu i-am dat cu mâna mea! Auzisem prin sat că vrea 1000 de euro, dar eu nu am avut  să îi dau mai mult. Mi-a cerut și restul, dar m-am certat cu el și el nu i-am mai dat”, povestește un om care și-a vândut caprele pentru a putea să plătească șpaga cerută de fostul viceprimar!
Locurile de muncă în discuție au fost create o dată cu redeschiderea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică din Horia. Acesta a fost închis în anul 2010 din cauza deteriorării accentuate a clădirii. Cei 54 de bolnavi au fost mutați la centre similare din Babadag și Zebil, până la reabilitarea imobilului.

 

{youtube}865x6WF7PbU{/youtube}

După ce un consilier local din Horia depus o plângere la Direcția Generală Anticorupție, președintele Consiliului Județean Tulcea, care este și șeful PSD, Horia Teodorescu, i-a cerut lui Brănișteanu, în cadrul unei întâlniri informale ce a avut loc la Popasul Căprioara, să își dea demisia din funcția de viceprimar.

Săracul PSD-ist bogat

Surse din rândul consilierilor locali ne-au spus că Brănișteanu ar fi intermediat și alte angajări: cumnatul centralist la școală, cumnata casieră la Primărie, soția șefului de post la departamentul de resurse umane al Primăriei, iar lui Cicu Octavian (distribuitor de produse în cadrul unei societăți cu profil agricol, cu care viceprimarul a făcut afaceri asupra cărora vom reveni într-un articol ulterior) i-a promis că îi angajează soția pe un post vacantat la Căminul Cultural, dar afacerea a căzut, după ce viceprimarul și-a dat demisia, în mai 2015.
Conform Declarației de avere din 2012 (ultima care poate fi accesată), Gabriel Brănișteanu ar putea fi socotit printre cei mai săraci oameni din comună: nu are terenuri, casă, mașină, bijuterii, conturi, nimic. Nici el și nici soția. Cu toate acestea, viceprimarul din acea perioadă și-a făcut un concediu cu familia în Dubai, una dintre cele mai scumpe destinații turistice din lume. În fotografiile postate de soția sa, Daniela Brănișteanu, pe contul de Facebook, se poate vedea cum s-a distrat familia PSD-istului în Dubai: a închiriat o mașină de teren cu care a mers în deșert, a călărit cămile, a fost la shoping, s-a plimbat cu ambarcațiuni pe canale.
Așteptăm cu interes finalizarea anchetei, care sperăm să scoată la lumină și persoanele din PSD Tulcea cu ajutorul cărora a reușit Brănișteanu să facă angajări pe șpagă într-o instituție în care nu avea nici o influență în calitatea sa de viceprimar.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top