Politic

PSD pune capăt speculei practicate de „noii băieți deștepți” din sectorul energetic

PSD vine cu o propunere prin care vrea sa pună capăt speculei practicate pe scară largă de „noii băieți deștepți” din sectorul energetic. Soluţia găsite de social democraţi pentru această problemă este contribuția de solidaritate, care ar trebui să se regăsească în Ordonanța prin care se va interveni în piaţă, pe intervalul septembrie – decembrie 2022.

”Dovada cea mai clară că s-a făcut o speculă uriașă pe piața de energie, în dauna bugetului de stat, a populației și a economiei naționale este faptul că firmele care au operat în acest sector au anunțat creșteri imense ale profiturilor, în raport cu anul precedent.

Deci justificarea că prețurile din România au crescut numai din cauza prețului la nivel internațional, a războiului, etc, este incorectă, din moment ce profitul acestor firme a crescut exploziv, cu mult peste majorările de costuri invocate”, a transmis PSD printr-un comunicat de presă.

Propunerea PSD vizează stabilirea unui preț de referință care să conțină costurile și o marjă de profit pentru firmele care activează în sectorul energetic. Ceea ce depășește acest preț de referință va fi suprataxat, întrucât acest surplus nu are nici o justificare economică, având un caracter pur speculativ.

Cum se aplică contribuția de solidaritate:

• La producători – prețul de referință va fi egal cu costul de producție, cheltuielile de operare plus o marjă decentă de profit. Ce depășește acest preț se suprataxează.

• La traderi (intermediari) – prețul de referință va include prețul de achiziție, plus o marjă decentă de profit. Ce va depăși acest preț va fi suprataxat.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top