Actualitate

Se caută soluții pentru atragerea medicilor și îmbunătățirea actului medical la Tulcea

Oficialitățile orașului și județului Tulcea au participat la o întâlnire cu reprezentanții Colegiului Medicilor din România. În timpul dicuțiilor s-au căutat soluții pentru atragerea medicilor specialiști în cadrul Spitalul Județean și a medicilor de familie în localitățile județului și s-a discutat despre investițiile pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean.

Primarul din Tulcea, Ștefan Ilie, a vorbit despre implicarea pentru prima dată a municipiului în atragerea resursei umane prin acordarea lunară a stimulentelor financiare pentru atragerea medicilor pediatri, și dorința de a face același lucru și pentru alte specialități care nu beneficiază de medici la momentul actual (hematologie, neonatologie, etc), despre proiectele europene pentru construirea de centre spitalicești, pentru persoanele cu dizabilități, de tip Respiro, pentru înființarea unui centru de permanență medicală pentru tulceni, de construirea unui heliport destinat situațiilor de urgență și despre necesitatea modificării legislației, care să creeze un cadru mult mai favorabil atragerii medicilor și implicării primăriei in finanțarea creșterii actului medical.

„Am avut onoarea de mă întâlni cu unul dintre cei mai buni specialiști în medicină din România, prof. univ. dr. Daniel CORIU, șeful secției Hematologie și Transplant Medular al Institutului Clinic Fundeni, președintele Colegiului Medicilor din România, insoțit la Tulcea de vicepreședintele, dr. Valeria HERDEA, secretarul general, dr. Gindrovel DUMITRA și directorul Colegiului Medicilor București, dr. Anamaria NIȚULESCU.

Doar prin cooperare între toate instituțiile locale și prin asumarea unor programe de lucru comune, putem îmbunătăți calitatea actului medical în municipiul Tulcea și în întregul județ.

Principala temă a discuțiilor, organizate de filiala Tulcea a Colegiului Medicilor, a fost găsirea soluțiilor pentru atragerea medicilor specialiști în cadrul Spitalul Județean și a medicilor de familie în localitățile județului, care se confruntă cu această problemă de foarte mulți ani.

Autoritățile Județului au punctat investițiile pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean, pe care îl gestionează și de nevoia certă de medici la nivelul întregului teritoriu”, a transmis Ștefan Ilie.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top