Politic

PSD majorează salariile profesorilor

PSD Tulcea transmite că social democraţii au luat decizia să majoreze și salariile profesorilor, de la 1 ianuarie 2022, cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 și salariul din luna decembrie 2021. “Este prima majorare a salariilor din acest sector după înghețarea lor de către Guvernele Cîțu și Orban. Se reia deci aplicarea legii salarizării. Suma reprezintă o parte din majorarea care trebuia acordată din 2020, conform legii salarizării unitare, adoptate tot de PSD. În 120 de zile de la învestire, Guvernul va prezenta un calendar privind reluarea aplicării Legii salarizării unitare. Este necesar ca majorările prevăzute în această Lege să fie realizate până la capăt așa cum s-a prevăzut în 2017. Doar astfel se va realiza echitatea în sistemul bugetar, astfel încât la muncă și funcții egale, să fie plătite salarii egale. ”, transmite sursa citată.

Alte prevederi sociale din ordonanța de urgență:

– Creșterea salariilor personalului medical cu ¼ din diferența rămasă din momentul intrării în vigoare a Legii salarizării și nivelul stabilit în grila de salarizare.
– Reducerea TVA la 5% pentru achiziția de locuințe noi – o măsură ce are drept scop stimularea sectorului construcțiilor care reprezintă unul dintre principalele motoare ale economiei naționale.
– TVA de 5% pentru energia termică – o măsură pentru sprijinirea consumatorii casnici și unitățile critice (școli, spitale etc.) conectați la sistemul centralizat, în contextul creșterii prețurilor la energie.
– Reintroducerea voucherelor de vacanță – o măsură care ajută turismul românesc.

– Înghețarea valorii punctului de amendă la nivelul din 2021.

Înghețarea sau taxarea veniturilor mari:

– Înghețarea salariilor demnitarilor
– Înghețarea tuturor pensiilor speciale.
– Înghețarea bonusurilor
– Plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CAS) la toate pensiile mai mari de 4.000 de lei, inclusiv pentru pensiile speciale care depășesc acest nivel. CASS se aplică pentru valoarea care depășește acest prag.

Măsuri pentru combaterea evaziunii:

– Introducerea facturii electronice pentru toți furnizorii de produse cu risc fiscal ridicat.
– Răspunderea penală pentru angajatorii evazioniști.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top