Actualitate

Fermierii vor primi de la Guvern jumătate din valoarea facturii energiei electrice consumate pentru irigații

Guvernul a adoptat o măsură prin care, prentru prima dată, fermierii vor primi un sprijin echivalent cu jumătate din valoarea facturii energiei electrice consumate pentru irigații.

Ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, are meritul de a fi promovat rapid HG-ul care a făcut posibilă aplicarea legii astfel încât fermierii să primească în conturi, încă înainte de finalul anului, jumătate din banii cheltuiți pe factura la energia electrică utilizată pentru irigații vara trecută.

Aceasta este considerată o măsură concretă care vine la timp și care asigură agriculturii românești suportul necesar pentru pregătirea viitoarelor recolte.

În total 172 de Organizații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI) au depus facturi a căror valoare totală eligibilă pentru decontare se ridică la peste 16,5 milioane de lei.

De asemenea, s-a aprobat prelungirea schemei de ajutor de stat pentru Programul AGRO IMM Invest:
Plafonul de garanții total a crescut la 5 miliarde de lei, ceea ce va permite unui număr mult mai mare de fermieri să beneficieze de această oportunitate:

– 345.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului şi acvaculturii;
– 290.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole;
– 2.300.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în industria alimentară.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top