Opinii

Promenada din Eforie Nord va fi modernizată cu finanțare europeană

Turiștii precum și locuitorii din Eforie Nord se vor putea bucura, începând cu acest sezonul estival, de o nouă alee de promenadă modernizată după cele mai noi standarde de calitate. Proiectul este finanţat cu fonduri de la Uniunea Europeană și a fost demarat în decembrie 2013.

 

Obiectivul turistic „Promenadă turistică Eforie Nord“ trebuia să fi fost definitivat ca execuție pe data de 6 iunie 2015. Autoritatea publică locală a solicitat o prelungire a contractului până în luna decembrie 2015, din cauza sistării lucrărilor din timpul sezonului estival 2014.
Proiectul se desfășoară în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Poli de creștere. Proiectul se desfășoară În urma încheierii contractului de finanţare nr. 3.959 cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2007-2013 (AM POR), prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2007-2013 (OI).
Conform contractului de finanțare, valoarea totală a proiectului este de 9.895.834,17 lei, iar valoarea totală eligibilă este de 7.965.235,70 lei. Contribuția Primăriei Eforie este de 2% din cheltuielile eligibile, respectiv 159.304,70 lei.
Acest obiectiv general se realizează prin: ”amenajarea Aleii de promenadă, din zona cuprinsă între hotelurile Acapulco și Belona și Aleea Belona”. Cu ocazia unei conferințe de presă organizată miercuri 12 mai a.c., Cecilia Creţu, inspector principal în cadrul Compartimentului Afaceri Europene al Primăriei Eforie, a specificat că lucrările executate constau în: extinderea aleii de promenadă, realizarea unor puncte de belvedere, supralărgirea promenadei cu 1,70 m, refacerea pavimentului cu dale sau pavele din beton sau similipiatră, colorate în masă, montarea de bănci şi mobilier urban, realizarea unui sistem de supraveghere video şi înlocuirea sistemului de iluminat public. Prin acest proiect, sunt vizate promovarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi arhitectonic din Eforie Nord, în vederea stimulării creşterii economice locale şi regionale şi creării de noi locuri de muncă, în contextul protejării mediului înconjurător şi asigurării dezvoltării durabile.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top