Opinii

Proiecte realizate şi planuri de viitor în comuna Târguşor

Patru luni de muncă asiduuă, în primul mandat al edilului Dumitru Dragu

Sigurul primar PNŢCD din judeţul Constanţa, Dumitru Dragu, este extrem de optimist, atunci când vorbeşte despre viitorul comunei Târguşor. Într-un timp extrem de scurt, au fost finalizate contorizările pentru apă în locaţiile Târguşor şi Mireasa, urmând ca foarte repede să fie semnate contractele cu utilizatorii. De asemenea, au fost terminate staţiile de pompare, pentru ca acestea să poată face faţă necesarului şi a fost prelungită reţeaua de apă pentru încă 10-12 gospodării. Legat tot de problema apei, trebuie spus că la Târguşor, mult timp nu a existat o situaţie clară a  modului de consum. Situaţia este acum rezolvată în proporţie de 90%, în sensul că avizarea a fost făcută şi există în prezent autorizaţiile necesare pentru distribuirea apei către populaţie. Şcolile şi grădiniţele au fost reabilitate şi pregătite pentru sezonul rece, combustibilul a fost achiziţionat şi depozitat, iar centralele termice sunt în stare perfectă de funcţionare.

A fost extins iluminatul public şi în prezent există două puncte de comandă care asigură o funcţionare mai facilă a sistemului. Tot la capitolul proiecte finalizate merită menţionat acela de evaluare a terenurilor cerute de cetăţeni pentru construirea de case. Blocate înainte, aceste cereri au fost acum evaluate, iar la începutul anului viitor vor începe licitaţiile de atribuire a terenurilor. O altă prioritate a primarului Dumitru Dragu este construirea unui nou cimitir. Terenul respectiv, de 1 hectar, a fost trecut din domeniul public în cel privat, iar în prezent i se face cadastrul. Valoarea totală a acestui proiect se va ridica la aproximativ 600-700 de milioane de lei vechi, în aceşti bani intrând şi amenajarea unui gard împrejmuitor al obiectivului respectiv. Au fost, de asemenea, achiziţionate pubele noi de gunoi şi a fost încheiat un contract pentru transportul gunoiului menajer. Când vine vorba despre viitor, ambiţiile sunt extrem de mari la Târguşor, dar totul depinde şi de ce bani vor exista în anul ce vine. Unul dintre proiecte este cel pe Măsura 125, de amenajare a drumurilor comunale – aflat acum în faza de implementare. Este vorba practic de realizarea unei centuri a comunei şi care ar putea fi gata în primăvară. Edilul Dumitru Dragu îşi doreşte ca în cei patru ani de mandat să realizeze şi reabilitarea termică a şcolii şi a grădiniţelor, modernizate deja. Pe Măsura 322 se urmăreşte obţinerea fondurilor pentru un proiect de finalizare a reţelei de canalizare. Marea prioritate este însă întocmirea unui plan de dezvoltare a comunei pe termen lung (5-10 ani), ştiut fiind faptul că orice ban european se alocă spre comunităţile locale în baza acestor planuri de dezvoltare. Se mai speră, de asemenea, ca până în primăvară să se rezolve măcar în proporţie de 50% problema fondului funciar, mai ales că există foarte multe cereri în acest sens.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top