Fără categorie

Modernizarea comunei, cuvântul de ordine la Baia

Aflat la al cincilea mandat, primarul Nicolae Ianuş este optimist şi dornic de muncă

Localitate tulceană bogată, cu o populaţie de peste 5000 de locuitori, comuna Baia este şi în această perioadă de sfârşit de an, teatrul unor ample proiecte de dezvoltare.
Aflat la cel de al cincilea său mandat ca edil, primarul Nicolae Ianuş continuă proiectele mai vechi, începute în mandatul anterior, dar vine în acelaşi timp cu iniţiative noi, menite să aducă un plus acţiunii de modernizare continuă, deja existentă. De la începutul noului mandat şi până în prezent, Ianuş şi echipa sa de consilieri au reuşit deja modernizarea vechii pieţe din comună. Acum, acest obiectiv are în plus o hală pentru produse lactate şi o alta pentru carne şi mai multe tarabe decât înainte.

Pentru ca locuitorii să beneficieze de cele mai bune condiţii de igienă, a fost construit în această locaţie şi un grup sanitar nou. Tot în ultimele luni s-a reuşit împrejmuirea cimitirelor şi s-au realizat alte alte lucrări curente, care ţin de activitatea continuă de gospodărire a comunei.
Obţinerea banilor europeni este de asemenea o prioritate pentru comuna Baia. Astfel, s-a lucrat intens la mai multe studii şi proiecte care vor fi depuse pentru finanţare.
Un exemplu în acest sens este un proiect în valoare de un milion de euro, pe Măsura 125, privind modernizarea drumurilor agricole. Acest proiect este în stadiul de licitaţie, care se va organiza prin sistemul electronic de achiziţii. Acesta este însă doar unul din proiectele de acest gen demarate în ultima perioadă.
“Am depus şi alte proiecte, printre care se numără un Acord-cadru pe patru ani, pentru realizarea de canalizare şi drumuri în Ceamurlia de Sus şi Panduru. Sperăm să realizăm licitaţia până la finele acestui an, urmând ca în aproximativ doi-trei ani să finalizăm această investiţie, pentru a asigura condiţii cât mai bune de trai locuitorilor din aceste două sate” a declarat edilul Nicolae Ianuş.
Şi planurile de viitor ale primarului nu se încheie aici. Astfel, Ianuş speră ca, în curând, comuna Baia să se poată lăuda cu un nou sediu administrativ al primăriei, dar şi cu o casă de cultură, realizarea acesteia din urmă fiind o mai veche dorinţă a locuitorilor.    

Actualitate

To Top