Opinii

Proiecte pentru combaterea violenţei la Murfatlar

În ziua de 21 martie s-a sărbătorit în toată lumea Ziua Internaţională a Copiilor Străzii. Această zi a fost stabilită în 1998, prin rezoluţia Forumului Internaţional „Prietenii copiilor străzii”, desfăşurat la Varşovia.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

O zi a copiilor care trăiesc pe stradă poate fi considerată o invitaţie la reflecţie Pentru a marca această zi, dar mai ales pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia copiilor străzii, s-a desfăşurat la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 2 Murfatlar o activitate în parteneriat cu Poliţia Murfatlar, constând în prezentarea şi discutarea unui film referitor la viaţa dură a unor copii care sunt nevoiţi să muncească pentru a trăi.

Au fost dezbătute teme diverse precum: Diferenţe între pedeapsă şi disciplinare, Violenţa naşte violenţă, Siguranţa copilului tău depinde de tine, Disciplina pozitivă. Temele vor fi discutate şi în cadrul întâlnirilor cu părinţii.

„În calitate de cadre didactice şi părinţi trebuie să ştim să recompensăm un comportament bun, pentru că recompensele sunt constructive, încurajează eforturile viitoare, pe când pedeapsa este distructivă, umilindu-i pe copii. Trebuie să fim noi înşine un bun exemplu pentru că ei observă mai degrabă cum suntem şi ce facem noi şi nu ceea ce spunem”, a declarat directorul unităţii de învăţământ, profesor Anamaria Burada.

Acest proiect naţional a fost iniţiat de Alianţa Internaţională „Salvaţi Copiii” care militează pentru eliminarea tuturor formelor de pedepsire a copiilor, încălcându-le acestora drepturile fundamentale.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top