În ziua de 21 martie s-a sărbătorit în toată lumea Ziua Internaţională a Copiilor Străzii. Această zi a fost stabilită în 1998, prin rezoluţia Forumului Internaţional „Prietenii copiilor străzii”, desfăşurat la Varşovia.
Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA
O zi a copiilor care trăiesc pe stradă poate fi considerată o invitaţie la reflecţie Pentru a marca această zi, dar mai ales pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia copiilor străzii, s-a desfăşurat la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 2 Murfatlar o activitate în parteneriat cu Poliţia Murfatlar, constând în prezentarea şi discutarea unui film referitor la viaţa dură a unor copii care sunt nevoiţi să muncească pentru a trăi.
Au fost dezbătute teme diverse precum: Diferenţe între pedeapsă şi disciplinare, Violenţa naşte violenţă, Siguranţa copilului tău depinde de tine, Disciplina pozitivă. Temele vor fi discutate şi în cadrul întâlnirilor cu părinţii.
„În calitate de cadre didactice şi părinţi trebuie să ştim să recompensăm un comportament bun, pentru că recompensele sunt constructive, încurajează eforturile viitoare, pe când pedeapsa este distructivă, umilindu-i pe copii. Trebuie să fim noi înşine un bun exemplu pentru că ei observă mai degrabă cum suntem şi ce facem noi şi nu ceea ce spunem”, a declarat directorul unităţii de învăţământ, profesor Anamaria Burada.
Acest proiect naţional a fost iniţiat de Alianţa Internaţională „Salvaţi Copiii” care militează pentru eliminarea tuturor formelor de pedepsire a copiilor, încălcându-le acestora drepturile fundamentale.