Actualitate

Proiecte noi votate de Consiliul Local al comunei Comana

Aleșii locali ai comunei constănțene Comana au adoptat în ultima perioadă mai multe Hotărâri ce vizează proiecte inițiate de primarul Ion Adam.

Astfel, consilierii au votat Statutul comunei Comana, un document deosebit de important prevăzut de Codul Administrativ. În el se regăsesc obligatoriu date şi elemente specifice prin care unitatea administrativ-teritorială se distinge în raport cu alte unități similare, precum şi prevederi privitoare la reședința şi însemnele specifice ale comunei şi modalităţile de utilizare a acestora, conform prevederilor legale. De asemenea, statutul cuprinde și date referitoare la sediul administrației locale, constituirea și organizarea ei, întinderea şi delimitarea teritorială, localităţile componente, amplasarea acestora, prezentarea grafică şi descriptivă, distanţa dintre localităţile componente, date privind înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale, prima atestare documentară, evoluţia istorică.

„Statutul unităţii administrativ-teritoriale cuprinde, în mod obligatoriu, elementele locale de identitate de natură culturală, istorică, obiceiuri şi/sau tradiţii pe baza cărora se pot dezvolta programe, proiecte sau activităţi, după caz, a căror finanţare se asigură din bugetul local”, se arată în Codul Administrativ.

Consilierii locali au votat, de asemenea, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local de venituri și cheltuieli și a Listei de investiții pentru trimestrul al II-lea din 2022, precum și proiectul privind aprobarea cuantumului și numărului burselor școlare ce se vor acorda elevilor din unitățile de învățământ din Comana, pentru anul școlar 2021-2022, semestrul II.

Pentru reparația gardului la Postul de Poliție Comana, aleșii locali au fost de acord cu alocarea sumei de 2.000 de lei necesară lucrărilor.

În cadrul ședinței de Consiliu Local Comana a fost prezentat chestionarul privind propunerile de investiții în sisteme de alimentare cu apă și canalizare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA S.A. Constanța, în perioada 2014-2020 .

De asemenea, a fost aprobată depunerea proiectului „Consolidarea și reabilitarea energetică a Școlii Generale cu clasele I-VIII Negip Hagi Fazâl”, sat Tătaru” și a fost adoptată Strategiei de Dezvoltare Locală a comunei Comana, județul Constanța , pentru perioada 2022-2027, un document necesar în vederea atragerii oricărei finanțări europene sau guvernamentale.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top