Opinii

Proiecte în plină derulare la Cernavodă

Pe ordinea de zi a şedinţei din luna septembrie, organizată de Consiliul local din Cernavodă, reprezentant de primarul Mariana Mircea, s-a aflat aprobarea participării oraşului în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea în vederea aplicării la Axa prioritară 2 POS Mediu Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate.

Un articol de Andreea PAVEL


Un alt proiect supus dezbaterii în cadrul şedinţei a fost realizarea obiectivului de investiţii “Reabilitarea conductei de aducţiune apă, reabilitarea şi extinderea sistemului de canalizare menajeră şi pluvială, în oraşul Cernavodă”. Proiectul, în valoare de 3,4 mil euro, este finanţat de Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi prevede reabilitarea sistemului de canalizare menajeră în zona centrală, dar şi   reabilitarea staţiilor de pompare, extinderea reţelei de canalizare, reabilitarea şi extinderea sistemului de canalizare pluvială, reabilitarea conductei de aducţiune pe un tronson de aproape un kilometru în zona de traversare a canalului Dunăre – Marea Neagră. Un alt proiect important ce s-a aflat pe ordinea de zi a fost cel referitor la acordarea unor facilităţi medicilor care locuiesc în alte localităţi şi care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului din Cernavodă. Conform declaraţiilor reprezentanţilor administraţiei locale, această iniţiativă vine în sprijinul cetăţenilor oraşului şi are ca scop dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor medicale oferite de Spitalul din Cernavodă.

Lucrări de extindere a reţelei de termoficare

Pe de altă parte, în Cernavodă sunt în plină desfăşurare lucrările privind extinderea reţelei de termoficare – reţea secundară de încălzire şi apă caldă menajeră –  pe mai multe străzi ale oraşului, pe care sunt amplasate atât gospodării individuale, cât şi blocuri de locuinţe. Până în prezent, locuitorii din aceste zone utilizau combustibil solid pentru asigurarea confortului  termic şi apă caldă menajeră. Pe străzile Tudor Vladimirescu şi 24 ianuarie, reţeaua de termoficare s-a extins cu aproximativ 800 de ml pentru a alimenta 78 de locuinţe, iar pe străzile Milcovului şi Octav Băncilă, străzi poziţionate în zona de centru – est a oraşului se află 59 de locuinţe care vor beneficia în această iarnă de comfortul instalaţiei de termoficare. Reţeaua se extinde şi pe străzile Lt. Ion Muşat şi Octav Băncilă cu circa 500 de ml pentru alimentarea a 40 de consumatori casnici. Investiţia privind extinderea reţelei de termoficare este suportată de către bugetul local, iar lucrările se vor finaliza până la începutul lunii noiembrie. Locuitorii de pe străzile mai sus menţionate,  atât cei care locuiesc la case, cât şi cei care locuiesc în blocuri, vor avea în această iarnă căldura în case la preţuri accesibile. Primăria va începe procedura de proiectare – extindere a reţelei de termoficare şi pe alte străzi din oraş, astfel încât lucrările de construcţie propriu-zise să fie demarate în primăvara anului viitor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top