Actualitate

Proiecte în derulare, în comuna Cumpăna

În comuna Cumpăna, județul Constanța, administrația locală a continuat să implementeze și în luna noiembrie o serie de proiecte pentru modernizarea localității și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Astfel, au continuat lucrările din cadrul proiectului ”Modernizare și reabilitare drumuri”, în cadrul căruia s-au montat indicatoare rutiere pe străzile din zona complexului sportiv „Centenar 2018” și s-au efectuat marcajele stradale (trasare și vopsire).

Tot în această lună au fost finalizate lucrările de amenajare, reabilitare și modernizare a unei suprafețe de 2.000 de metri pătrați din “ Parcul Verde”, situat pe șoseaua Străji, în apropierea blocurilor ANL 3 și ANL 4.  „Lucrările au fost realizate de PENNY MARKET în baza unui protocol de colaborare cu UAT CUMPĂNA și au constat în decopertarea terenului, amenajarea de spații verzi și a unui loc de joacă pentru copii”, transmit reprezentanții primăriei.

Continuă lucrările în comuna Cumpăna ți în ceea ce privește modernizarea unor străzi. Astfel, la mijlocul lunii noiembrie au fost finalizate lucrările de pietruire pe strada Berzei. După această etapă lucrările vor continua până la aducerea acesteia la stadiul de asfalt. Strada face parte din proiectul „Modernizare drumuri de 3,7 Km.

De asemenea, au început lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public stradal în comuna Cumpăna. „Modernizare sistem iluminat stradal în comuna Cumpăna” este un proiect finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu. Prima etapă a proiectului de investiții constă în realizarea lucrărilor de modernizare a iluminatului public stradal pe 21 de străzi din comuna Cumpăna.

Modernizarea constă în achiziționarea a 711  corpuri de iluminat ce folosesc tehnologia LED astfel:

  • 111 corpuri cu putere instalată 130W;
  • 600 corpuri cu putere instalată 22.W;

„Prin montarea de aparate de iluminat cu LED-uri, cu grad de protecție mare și rezistență la impact ridicate se asigură condiții pentru păstrarea în timp a caracteristicilor inițiale și reducerea cheltuielilor de întreținere dar și a cheltuielilor cu energia electrică”, spun reprezentanții primăriei.

Au continuat, tot în această lună, și lucrările la proiectul „Modernizare grădinița cu program prelungit Sfânta Maria, comuna Cumpăna”. Proiectul de reabilitare și extindere al grădiniței a început în 2018 și este finanțat cu fonduri europene. Primul corp de clădire, cel vechi, a fost modernizat pentru ca preșcolarii să poată începe școala, iar  lucrările la corpul cel nou al clădirii sunt aproape de finalizare.

La solicitarea primarului comunei Cumpăna, Mariana Gâju, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis care este stadiul actual aI obiectivelor de investiții ce fac obiectul  Acordului de Colaborare încheiat între comuna Cumpăna și CNAIR în vederea realizării unor proiecte de infrastructură rutieră In zona de incidență a comunei Cumpăna:

Proiectul „Extindere modernizare parte carosabilă — amplasament DN 39E” (ambele componente): Studiul de Prefezabilitate este finalizat, fiind avizat în cadrul Consiliului Tehnico-Economic (CTE) al DRDP Constanţa. În prezent, este în pregătire procesul de avizare in CTE CNAIR SA;

Proiectul „Execuţie lucrări pentru obiectivul Nod Rutier Cumpăna A4 (km 16+700) — DN39E”: Studiul de fezabilitate aferent acestui obiectiv a fost predat la CNAIR, fiind în prezent în analiză la nivelul structurilor de specialitate. Ulterior finalizării acestei etape, se va demara procesul specific de avizare în cadrul CTE CNAIR.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top