Actualitate

Comuna Frecăței solicită acord de mediu pentru modernizarea rețelei de apă din satul Cataloi

Comuna Frecăței anunță publicul interesat că a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea solicitarea pentru emiterea acordului de mediu în vederea implementării proiectului ,,Repararea și modernizarea rețelei publice de apă potabilă pe strada italiană din satul Cataloi, comuna Frecăței”.

Așa cum reiese din planul anual de investiții al comunei, adoptat prin Hotărâre de Consiliu Local, proiectul are o valoare de 450 de mii de lei, iar finanțarea lui se face cu bani de la bugetul local.

Conform documentației tehnice depuse la APM Tulcea, proiectul prevede următoarele lucrări:

  • se va realiza o rețea de distribuție alimentare cu apă potabilă cu conducta din PEHD, PE100, Pn10, SDR17, Dn90x5,4 mm, în lungime totală de L = 1100 m pe strada Italiană, pe partea stângă a drumului
  • se vor executa 46 branșamente de apă pentru consumatorii de pe partea stângă a străzii Italiană nebranșați încă
  • pe rețeaua proiectată se vor realiza și 2 cămine de vizitare
  • se va reface zona de drum afectată, iar terenul va fi adus la starea lui inițială.

Lucrările se vor realiza pe tronsoane scurte, pentru a afecta cât mai puțin accesul în zonele de lucru. Tranșeele se vor lăsa cât mai puțin timp neacoperite. Acestea vor fi îngrădite și semnalizate și pe timp de zi, și pe timp de noapte. Noaptea nu se vor lăsă tranșee neacoperite. Se va săpa pe porțiuni, se va monta conducta, se vor efectua probele, după care se va acoperi șanțul și se va trece la următorul tronson.

Pentru accesul în curți se vor monta podețe metalice de acces. Se vor realiza și monta și căminele din beton. Deoarece în unele zone vă fi afectata strada Italiană și pe partea carosabilă, în timpul execuției pe aceste zone nu va fi posibilă circulația auto. În acest sens vă fi necesară executarea lucrării etapizat, pe tronsoane scurte, care apoi sunt refăcute. Lucrările vor fi semnalizate prin indicatoare de circulație și rutiera și pietonală, așa cum va hotărî Primăria Frecăței împreună cu constructorul ce vă realiza lucrarea și Politia Rutiera, ce vor hotărî și modul de acces în zona de lucrări.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top