Actualitate

Primăria Hârșova, parteneriat în vederea protejării mediului înconjurător

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, a participat la o întâlnire-prezentare în vederea stabilirii unui parteneriat cu firma IQS Inovation privind reciclarea anvelopelor uzate. La această întâlnire au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Constanța, care au efectuat o inspecție a instalației, aceasta aflându-se în etapa de monitorizare.

Va fi implementată o tehnologie ce utilizează procesul de piroliză, având ca rezultat reciclarea cauciucului în proporție de 100%. Acest proces presupune descompunerea termică a materialelor pe bază de carbon într-o atmosferă lipsită de oxigen, fără emisii toxice pentru mediu!

„Implementarea acestei tehnologii în orașul Hârșova este benefică, în primul rând, pentru că va contribui la curățenia orașului prin reciclarea anvelopelor uzate. În plus, prin aducerea acestei tehnologii la Hârșova, se vor crea până la 25 de noi locuri de muncă. Menționăm că  acest proiect este un proiect-pilot, Hârșova fiind primul oraș din România care va avea o astfel de tehnologie”, spun reprezentanții administrației locale.

Primăria Orașului Hârșova își arată interesul și susținerea față de colaborările care vizează tehnologii ce contribuie la protejarea mediului și care, implicit, asigură o calitate a vieții ridicată pentru hârșoveni.

„Eu urmăresc să reducem poluarea. Cât privește autorizația de construire, ea va fi eliberată după obținerea tuturor avizelor, inclusiv cel de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului. Procesul va fi monitorizat permanent de ANPM, în paralel cu un sistem de auto-monitorizare. Cum am spus, este un proiect pilot. Sunt precaut, dar nu sunt reticent în implementarea unor tehnologii inovatoare, mai ales când vine vorba de mediu”, explică Viorel Ionescu, primarul orașului.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top