Actualitate

Proiecte de toamnă în comuna Pantelimon: reabilitarea unui drum comunal și modernizarea unui teren de sport

Ultimele luni ale anului 2019 sunt, pentru administrația locală a comunei constănțene Pantelimon, momente propice de lucru la implementarea unor noi proiecte.

Așa se face că pe agenda de toamnă a echipei coordonate de primarul Costel Armășescu figurează proiectul de reabilitare a terenului de sport din satul Runcu.

Conform reprezentanților primăriei Pantelimon, investiția se va realiza pe terenul intravilan al comunei, pe o suprafață de 1.958 de metri pătrați, dintre care 861 de metri pătrați o reprezintă suprafața propriu-zisă a terenului (41×21 metri).

Această suprafață va fi dintr-o placă de beton slab armată peste care se va așeza un covor de gazon artificial/sintetic. Tot terenul va fi împrejmuit cu un gard de 4 metri înălțime, confecționat din plasă bordurată, prinsă pe stâlpi metalici. Intrarea pe teren se va face printr-o poartă care se va construi”, se arată în memoriul tehnic al proiectului.

Nu dor investiția în terenul de sport, care vine în așteptarea tinerilor dornici de mișcare, este în atenția primarului Armășescu, ci și starea drumului comunal DC 74.

Un alt proiect ce se va implementa în comuna Pantelimon este cel al întreținerii drumului comunal 74, pe tronsonul km 0.00 – km 1.00, Runcu- Nistorești”, explică edilul.

În prezent, drumul comunal 74 este din beton asfaltic, cu stare tehnică mediocră, având o serie de degradări, în special faianțări, adică defecțiuni care se prezintă sub forma unei rețele de fisuri longitudinale și transversale.

Repararea tronsonului amintit în proiect va duce la un confort sporit în circulația rutieră, precum și siguranța în exploatarea drumului, favorizând totodată și dezvoltarea zonelor adiacente.

Se va asigura astfel desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților socio-economice din zonă. Suprafața carosabilă a tronsonului analizat din DC 74 este de 5.500 de metri pătrați, din care, în urma expertizei, a rezultat că peste 1.800 de mp sunt degradați și trebuie remediați”, explică primarul Armășescu câteva detalii tehnice ale investiției.

Conform memoriului tehnic, repararea gropilor de pe tronsonul respectiv se va face prin plombarea lor cu mixtură asfaltică, pentru repararea acestora fiind necesară decaparea întregului sistem rutier, inclusiv o parte din terasament.

Drumul comunal 74 Runcu – Nistorești – Râmnicu de Jos are o lungime totală de 11.000 de metri și o lățime de 5,5 metri.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top