Opinii

Proiecte ambițioase pentru dezvoltarea orașului Hârșova!

Orașul Hârșova este, cu siguranță, una dintre localitățile constănțene unde proiectele de dezvoltare sunt mai mult decât necesare. În acest sens, administrația publică locală, condusă de primarul Viorel Ionescu, își propune pentru anul 2017 un plan ambițios de implementare a unor investiții menite să schimbe atât viața oamenilor, cât și imaginea orașului.
Două dintre proiectele derulate anul acesta fac parte dintr-un Program transfrontalier româno-bulgar, ”Interreg Ro – BG”. A Cross Border Union in the Shadow of History, prima dintre cele două investiții, se realizează de către UAT (Unitatea Administrativ-Teritorială) Hârșova în parteneriat cu Municipalitatea Krushari, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Muzeul de Istorie din Dobrich. Cu o valoare de peste 3 milioane de euro (85% fiind bani europeni), proiectul presupune reabilitarea ansamblului ”Vasile Cotovu” – monument istoric – și reabilitarea a peste 1,6 km de străzi. Ansamblul va deveni muzeu de istorie, dotat cu un centru multicultural și bibliotecă orășenească.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

”Cealaltă investiție prinsă în Programul româno-bulgar, Borderless Health Throught Sport and Cooperation – United in the Battle Against Diseases, presupune reabilitarea stadionului (inclusiv vestiarul) prin crearea unei infrastructuri sportive moderne care va fi pusă la dispoziția întregii comunități locale pentru promovarea sportului de oină ca sport tradițional românesc. Vor fi create și condiții pentru practicarea altor sporturi (fotbal, volei, tenis, baschet)”, ne-a declarat primarul Viorel Ionescu. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1,5 milioane de euro, 85% din sumă fiind alocată de către UE. Administrația locală a orașului Hârșova îi are ca parteneri în realizarea acestei investiții pe: Federația Română de Oină și Municipalitatea din Shabla.
Un alt obiectiv al primarului Viorel Ionescu este acela de a lua măsuri pentru integrarea anumitor categorii de persoane defavorizate. În realizarea acestui scop, anul acesta se implementează un proiect cu finanțare europeană (3,9 milioane de lei, din care 85% sunt fonduri europene) care-i vizează pe locuitorii din partea de vest a orașului. ”Printre obiectivele pe care ni le propunem se numără reducerea gradului de sărăcie și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru persoanele vulnerabile, în special cele de etnie romă”, a mai spus edilul.
Pe agenda administrației publice locale a orașului Hârșova se mai găsesc și alte proiecte menite să vină în sprijinul oamenilor și să dezvolte comunitatea locală: înființarea unui parc industrial pentru stimularea investițiilor; construirea unui bazin de înot; construirea unui patinoar artificial, construirea unui complex sportiv, construirea de locuințe pentru specialiștii din sănătate (medicii care vin să lucreze la Spitalul Teritorial Hârșova, spital ce deservește peste 40 de mii de oameni); asfaltarea a peste 8 km de străzi din oraș prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL); extinderea grădiniței Tic Pitic prin mansardare; reabilitarea și extinderea Școlii Port; mansardarea Școlii Gimnaziale nr. 1; extinderea rețelei de canalizare cu aproape 10 km; reabilitarea și modernizarea bazei sportive situată pe strada Prospectul Dunării; extinderea, reabilitarea și modernizarea pieței agro-alimentare din orașul Hârșova.
Acestea sunt cele mai importante proiecte pe care edilul Viorel Ionescu, alături de echipa sa din Primăria Orașului Hârșova, doresc să le implementeze în anul 2017. În edițiile viitoare vom reveni cu detalii legate de fiecare proiect în parte, de stadiul său de derulare și de oportunitatea fiecărei investiții.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top