Opinii

Proiect umanitar de amploare la Eforie Nord

Primăria orașului Eforie a demarat zilele acestea un program inedit, menit să ajute persoanele din localitate, care acuză probleme medicale oftalmologice. Programul umanitar “Aproape de tine” se derulează în incinta Sălii de Sport din Eforie Nord, în fiecare zi, în perioada 1-8 mai, în intervalul orar 8.00 – 17.00. Beneficiarii acțiunii sunt cei peste 3000 de pensionari și copii cu venituri reduse, care primesc consultații oftalmologice gratuite. Pentru cei cu probleme mai serioase de vedere, se oferă ochelari, de asemenea, cu titlul gratuit.

Un articol de Cristian CEALERA

Proiectul de la Eforie este inițiativa primarului Ion Ovidiu Brăiloiu, cel care s-a implicat personal în demararea sa și care a reușit să obțină fonduri și sprijin pentru realizarea acestui obiectiv. La proiect participă 30 de medici, rezidenți și studenți voluntari, veniți tocmai din Canada, aspect care oferă programului de la Eforie un caracter internațional. Trebuie spus că este vorba de o premieră, un deziderat mai vechi al edilului Ion Ovidiu Brăiloiu, care iată, a ajuns acum la momentul realizării sale efective. Procedura este una simplă: fiecare pacient este supus unei verificări la panoul de litere, după care urmează un control cu ajutorul aparaturii de specialitate. După stabilirea dioptriilor fiecărui pacient, specialiștii scriu rețeta, iar dacă recomandă eliberarea unor perechi de ochelari, aceștia sunt realizați imediat într-un laborator, după care oferiți gratuit. Încă din prima zi, proiectul „Aproape de tine” s-a dovedit o reușită, mulți locuitori ai orașului Eforie venind pentru a primi consultațiile de specialitate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top