Actualitate

Proiect social în comuna Saraiu: operații gratuite pentru bolnavii de cataractă

În cadrul unui parteneriat încheiat între administrația locală a comunei Saraiu și o clinică specializată în operații oftalmologice, 11 locuitori ai comunei, care suferă de cataractă, vor beneficia de operații, consultații și tratament gratuit.

Proiectul social se va derula în luna octombrie și noiembrie 2018, pacienții fiind împărțiți în două grupe. Toți beneficiarii proiectului vor trece prin următoarele etape:

  • Consult pre-operator
  • Operație
  • Consult post-operator la 1 zi
  • Consult post-operator la 1 săptămână
  • Consult post-operator la 1 lună

„Familia Saraiu aduce mulțumiri clinicii ,,MRINI EYE HOSPITAL”, doamnei doctor MRINI FILDIS, pentru realizarea proiectului în parteneriat cu primăria localității Saraiu, județul Constanța, proiect ce are ca obiectiv operații de cataractă pentru un număr de 11 persoane”, declară primarul comunei Dorinela Irimia. 
De asemenea, edilul explică în ce constă acest parteneriat cu clinica medicală. „Clinica, Mrini Eye Hospital, pune la dispoziție pentru acest proiect social consultațiile pre și post -operatorii, tipul de cristalin necesar fiecărui pacient, tratamentul medicamentos post-operator pentru fiecare pacient în parte și ochelarii de vedere la consultul final după 1 lună de la intervenție – dacă va fi cazul”. 
Cataracta înseamnă opacifierea lentilei ochiului, numită cristalin. În mod normal această lentilă este perfect transparentă și asigură focalizarea imaginii pe retină, adică vederea clară. Cataracta este în general apanajul vârstei, ea apărând ca o îmbătrânire a cristalinului. Aceasta boală poate apărea însă și în cadrul unor stări patologice generale (diabet, tratament îndelungat cu cortizon) sau oculare (miopia forte, inflamații sau traumatisme ale ochiului). Dintre factorii de mediu, cel mai des incriminat în apariția cataractei este soarele.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top