Actualitate

Aproape 2 milioane de lei pentru modernizarea unui cartier din Cernavodă

Un nou contract de finanțare a fost semnat de către reprezentanții administrației publice locale a orașului Cernavodă cu cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Contractul prevede realizarea obiectivului de investiții ”Rețele termice, încălzire și apă caldă menajeră – Cartier de locuințe Zona Sere, Cernavodă – Infrastructură”.

Astfel, pentru implementarea proiectului a fost alocată suma de 1.897.852 de lei, banii provenind din bugetul MDRAP, în cadrul Programului „Termoficare 2006-2020 căldură și confort”.
Obiectivul specific proiectului „Rețele termice, încălzire și apă calda menajeră – Cartier de locuințe Zona Sere, Cernavodă – Infrastructură” este de dezvoltare a rețelelor termice pentru încălzire și pentru apă caldă menajeră cu o lungime totală de 6.232 metri.

Astfel, rețelele termice pentru încălzire și pentru apă caldă vor avea o lungime de 4.242 metri, iar rețelele termice pentru apă caldă menajeră vor avea o lungime de 1.990 metri.
„Această investiție făcută în dezvoltarea sistemului de distribuție a apei calde menajere și a agentului termic pentru încălzire va permite racordarea la sistem a unui număr de 127 locuințe și imobile din noul cartier Zona Sere din Cernavodă”, spun reprezentanții administrației publice locale.

Actualitate

To Top