Politic

Deputatul George Vișan la CFISGA: „Ca stat membru al UE trebuie să luăm toate măsurile de siguranță pentru a preveni posibile disfuncționalități cauzate de Brexit”

Prezent la a V-a ediție a Conferinței Forumului Internațional al Schemelor de Garantare în Asigurări, deputatul social-democrat George Vișan a luat cuvântul în cadrul sesiunii de discuții.Subiectele dezbaterilor au urmărit prespectivele de viitor ale schemelor de garantare în contextul global, armonizarea cadrului legislativ transfrontalier și impactul pe care riscul de contagiune îl prezintă la nivelul pieței de asigurări.

“În contextul actualei globalizări și a efectelor de contagiune, chiar transfrontaliere, existența unui fond de garantare în domeniul asigurărilor care poate să sprijine consumatorul final, este mai mult decât binevenită. 
Este demn de remarcat existența acestui fond de garantare, precum și modul în care acesta a reușit, într-un timp scurt de la înființare, să facă față provocărilor pe care le-a avut în desfășurarea activității, referindu-ne aici la cele două falimente majore de pe piața asigurărilor, respectiv Astra S.A. și Carpatica S.A.

Desigur, nici un sistem nu este perfect, indiferent de testele pe care le trece , pentru că în economia și societatea reală, datele problemei sunt în continuă schimbare. 
Astfel, suntem conștienți că trebuie să menținem un ritm alert al adaptării și previzionării, că trebuie să creștem nivelul de colaborare cu celelalte state. Pe lângă schimbul de experiență, pentru a asigura funcționalitatea fondului de garantare și în actualele condiții de globalizare si miscare a populatiei, statele trebuie sa alinieze politicile si legislatiile astfel incât să evite situații precum: dubla acoperire a garanției (un cetățean străin primește din statul de reședință dar și din cel în care el este cetățean) sau de discriminare a asiguraților care nu sunt cetățenii țării.

Ca stat membru al Uniunii Europene trebuie să ne luăm toate măsurile de siguranță pentru a preveni posibile disfuncționalități cauzate de Brexit. 
Având în vedere aceste aspecte, Comisia Economica a considerat oportun să i se alăture Fondului de garantare a asiguraților în organizarea acestui eveniment cu impact major în mediul schemelor de garantare în domeniul asigurărilor la nivel internațional .Totodată sprijinim Fondul în toate demersurile pe care le realizează, mai ales din punct de vedere legislativ în măsura în care considerăm că este necesar și util pentru toti cetățenii.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top