Actualitate

Proiect de peste 2 milioane de lei pentru digitalizarea comunei Mircea Vodă

Comuna Mircea Vodă, județul Constanța, va primi 2,195 milioane de lei pentru implementarea unui proiect finanțat în cadrul PNRR-Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat în luna octombrie lista obiectivelor finanțate prin PNRR – Componenta C10 – Fondul Local. Pe această listă se regăsește și comuna Mircea vodă care va primi bani pentru proiectul „digitalizarea serviciilor comunei”.

Componenta C10 a PNRR are ca obiective asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intra-regional și intra-județean. De asemenea, aceeași componentă își propune asigurarea cadrului pentru reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale.

Pentru zonele rurale, sunt necesare măsuri integrate care să conducă la creșterea calității vieții. Conform Strategiei de Dezvoltare Teritorială a României (SDTR), pentru creșterea coeziunii teritoriale, sunt necesare măsuri pentru infrastructura de bază, care să fie combinate cu măsuri care să aducă inovația și în mediul rural.

Vă reamintim că în această vară, comuna Mircea Vodă a primit suma de 10.000.000 de lei pentru alte două proiecte deosebit de importante. Pentru investiția „Modernizare și reabilitare drumuri în comuna Mircea Vodă, județul Constanța”, Ministerul Dezvoltării a alocat suma de 3.999.465,37 de lei, iar pentru „Modernizare infrastructură rutieră în comuna Mircea Vodă, județul Constanța, a fost alocată suma de 6.000.534,63 de lei. Finanțarea s-a realizat prin programul „Anghel Saligny”.

După implementarea acestor proiecte de infrastructură, comuna Mircea Vodă va avea un procent de 95% de drumuri locale asfaltate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top