Actualitate

Primăria Negru Vodă construiește o școală și o sală de sport în Darabani. Cum vor arăta acestea

La nivelul orașului Negru Vodă, județul Constanța, printre proiectele aflate în curs de implementare se numără și cel al construirii unei școli cu clasele 0-IV și a unei săli de sport în satul Darabani. Valoarea totală a proiectului finanțat cu bani europeni este de 4 milioane de lei.

Proiectul presupune construirea unei clădiri cu destinația școală, a unei clădiri cu destinația sală de sport, a unui teren multifuncțional, a unui teren de joacă și a unei mini grădini botanice. Toate acestea au ca scop oferirea pe termen lung de servicii educaționale la standarde înalte de calitate pentru elevii din satele aparținătoare orașului Negru Vodă.

Ca dimensiuni, corpul nou de școală va fi dispus pe parter în suprafață de 500 de metri pătrați; sala pentru activități sportive este dispusă pe parter, în suprafață de 275,40 de metri pătrați; terenul de sport multifuncțional descoperit, va avea o suprafață de 924 de metri pătrați; amenajările peisagistice, gradină botanică.

De asemenea, un astfel de proiect are ca obiectiv și reducerea riscului de părăsire timpurie a învățământului obligatoriu primar și gimnazial pentru elevii din zona rurală aparținătoare de orașul Negru Vodă prin crearea și dotarea corespunzătoare în cadrul infrastructurii educaționale a unei săli special amenajate și dotate pentru derularea programelor extracuriculare de sprijin și remediere.

Infrastructura educațională va acorda servicii educaționale specifice învățământului primar unui număr total de 107 elevi.

Proiectul de construire a școlii din Darabani și a sălii de sport a fost lansat în luna iunie 2016, iar termenul de finalizare al lucrărilor este de 67 de luni, adică decembrie 2023. Contractul de finanțare a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de autoritate de management, și cu Agenția de Dezvoltare Regională a Regiunii Sud-Est, în calitate de organism intermediar.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top