Actualitate

Proiecte noi, finanțate prin PNRR, pentru comuna Pantelimon

Ministerul Dezvoltării a publicat în luna octombrie 2022 lista unor obiective finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta C10-Fodul Local.

Astfel, comuna Pantelimon, județul Constanța, va primi bani pentru a implementa două noi proiecte. Este vorba despre „Extindere infrastructură TIC în Comuna Pantelimon”, valoare de 585.000 de lei și de „Elaborarea / actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană în comuna Pantelimon”, în valoare de 160.000 de lei.

Obiectivul proiectului „Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană” este de a eficientiza procesul de autorizare a construcțiilor și de a oferi mai multă stabilitate și transparență investițiilor prin actualizarea în timp real a informațiilor privind mediul construit și de acrește accesul digital la documentele de amenajare a teritoriului și de urbanism.

Investiția vizează elaborarea sau actualizarea în format GIS a planurilor de amenajare a teritoriului (PATJ, PATZM) și a planurilor urbanistice (PUG, PUZ), respectiv a planurilor de mobilitate urbană (PMUD) pentru alinierea la noile principii ale Politicii Urbane a României și ale Codului ATUC (limitarea extinderii intravilanelor localităților pentru reducerea distanțelor și a nevoilor de deplasare pentru cetățeni și, implicit, limitarea utilizării vehiculelor proprii; corelarea dintre modul de utilizare a terenurilor și mobilitatea urbană pentru limitarea congestiilor în trafic și implicit a poluării și pentru creșterea siguranței în trafic).

În cadrul proiectului „Extindere infrastructură TIC”, PNRR vizează investiții în sisteme inteligente care să ajute la tranziția digitală a managementului localităților. Aici este inclusă și achiziționarea de mobilier urban inteligent (de exemplu, bănci care să permită încărcarea telefonului, dotate cu tehnologie wireless etc.)și a sistemelor de monitorizare video care să sporească siguranța în trafic și a cetățenilor, aceste investiții fiind vizate de către Primăria Pantelimon.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top