Opinii

Proiect de dezvoltare turistică, finalizat la Eforie

Cooperare între localități din România, Republica Moldova și Bulgaria

Sediul primăriei conduse de Ovidiu Brăiloiu a fost marți, 9 iulie gazda unei conferințe de presă, unicul subiect pe ordinea de zi fiind finalizarea unui proiect de colaborare turistică, încheiat între localități din trei state. Reprezentanții orașului Eforie, cei ai satului Negrea, raionul Hincești, municipiul Chișinău și ONG Eureka Bulgaria au prezentat rezultatele unui proiect comun, implementat pe parcursul ultimelor 20 de luni. Programul „Tradiție, Originalitate, Unicitate și Bogăție – Tourist” este finanțat de Uniunea Europeană și are ca scop realizarea unei strategii inovatoare în vederea dezvoltării turistice în regiunea Mării Negre.

Un articol de Cristian CEALERA

Conform declarațiilor managerului de proiect Cecilia Crețu, scopul acestui proiect a fost creșterea cooperării între „actorii” cheie din sectorul turistic prin promovarea patrimoniului de profil. Raportul întocmit de cele trei părți implicate a evidențiat posibilitățile de dezvoltare, turismul în zonele respective având mai multe componente: agroturism, turism viniviticol, cultural, religios și balnear. Partea română a propus ca în acest proiect să fie incluse orașele Constanța, Eforie și Techirghiol dar și Delta Dunării. ONG-ul bulgar Eureka a propus ca Balchick și stațiunea Albena să fie părți ale programului turistic, în timp ce partea moldoveană contribuie cu obiectivele din zona municipiului Chișinău. Raportul finalizat în perioada de implementare a evidențiat punctele tari ale proiectului, concluzia conferinței de presă fiind aceea că o bună colaborare între cele trei părți va duce cu siguranță la dezvoltarea turistică.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top