Ştiri

Profesorul Gheorghe Caruțiu, candidat PNȚCD la Primăria Constanța

Alegerile locale bat la ușă, iar partidele vin în fața oamenilor cu listele de candidați pentru funcția de primar sau consilieri locali. Zilele acestea a fost rândul Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) să-și anunțe obiectivele și intențiile pentru județul Constanța. 

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Conform liderului țărăniștilor de la malul Mării, Adrian Țapliuc, partidul are 38 de organizații în comunele și orașele județului, iar până la finalul lunii martie vor mai fi înființate 10. Toate aceste organizații au liste de consilieri și primari cu care vor intra în campania electorală pentru alegerile locale. Am creat o echipă care lucrează pe programul partidului și sper ca la aceste alegeri să obținem cel puțin 2 sau 3 primari și între 20 sau 30 de consilieri locali, a declarat Adrian Țapliuc într-o conferință de presă susținută la sediul partidului.

În localitățile unde PNȚCD nu va avea candidați proprii se vor încheia alianțe sau protocoale de susținere a altor candidați de dreapta. Deja cu Partidul Național Democrat (PND) a fost semnată o astfel de înțelegere la nivel județean, iar discuțiile sunt avansate și cu liderul Partidului România Unită Constanța, Dumitru Bădrăgan. Ideea noastră e sa strângem partidele mici de dreapta ca să nu divizăm voturile. Vom analiza cine stă mai bine și vom face și un sondaj de opinie. Listele de consilieri vor fi separate. Un caz aparte este Medgidia, unde Țapliuc a anunțat că îi oferă toată susținerea lui Valentin Vrabie (actualul primar al comunei Peștera) doar dacă acesta va candida ca independent.

Profesorul Gheorghe Caruțiu, candidat PNȚCD la Primăria Constanța
Președintele PNȚCD Constanța l-a prezentat oficial în fața mass-media pe candidatul partidului la funcția de primar al orașului. Profesorul Gheorghe Caruțiu (58 ani) este lector universitar la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius, iar din perspectiva de candidat la Primăria Constanța și-a propus să-și folosească experiența academică, dar și pe cea de inspector școlar general, funcție pe care a ocupat-o în perioada 1999-2000. Campania sa electorală va fi coordonată de Dumitrescu Valentin Marius, numit șef al echipei de organizare.
Gheorghe Caruțiu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, are la activ zeci de expoziții personale sau de grup, iar din 1992 face parte din marea familie a țărăniștilor din România. Principiile doctrinei noastre trebuie să fie vizibile pe piața politică din Constanța, iar aceste principii sunt cele de bunătate și dăruire. Dorim ca aceste principii să pătrundă și în administrația locală a orașului prin susținerea bătrânilor și a oamenilor defavorizați. Avem foarte multe proiecte de susținere a oamenilor defavorizați, dar și de susținere a oamenilor talentați, a precizat Caruțiu.
63 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu
Țărăniștii constănțeni nu l-au uitat nici pe liderul PNȚCD din perioada interbelică, Iuliu Maniu, de la a cărui moarte (1953) s-au împlinit pe 5 februarie 63 de ani. Fost prim-ministru al României în mai multe mandate, Maniu a fost unul dintre principalii partizani ai Marii Uniri de la 1918, un lider autentic al partidului nostru, a subliniat președintele Adrian Țapliuc.
După instaurarea regimului comunist în România, Iuliu Maniu a fost arestat și condamnat la închisoare pe viață (1947). A trecut prin temnițele din Galați și Sighetul Marmației unde a murit, cadavrul său fiind aruncat într-o groapă comună din cimitirul Săracilor. În anul 1998, Curtea Supremă de Justiție a decis reabilitarea acestuia.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top