Actualitate

Problema câinilor fără stăpâni, dezbătută în Consiliul Local Mahmudia

Pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpâni, consilierii locali ai comunei Mahmudia, județul Tulcea, au discutat și adoptat o hotărâre cu privire la semnarea și însușirea modelului – cadru al Acordului de cooperare privind activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân prin intermediul Asociației „I*M A SINGEL DOG”, cu sediul în Ovidiu, județul Constanța.

Scopul acordului de cooperare este de a facilita activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân, asigurând protecția câinilor conform principiilor europene de protejare a animalelor, concomitent cu protecția cetățenilor din unitatea administrativ-teritorială în care funcționează, pentru fiecare entitate publică semnatară a acordului, urmărindu-se crearea unei relații profesionale de cooperare pentru minimizarea eforturilor umane, materiale şi financiare şi maximizarea realizării obiectivelor entității.

Comuna Mahmudia va beneficia de acest acord datorită faptului că este membră a Filialei Județene Tulcea a Asociației Comunelor din România, entitate organizatoare a activității de gestionare a câinilor fără stăpân.

Astfel, conform documentului, capturarea câinilor fără stăpân se va face în baza notificărilor primite din partea Primăriei Mahmudia, în prezența unui delegat, expres mandatat în acest sens. În procesul de capturare se vor respecta mai multe reguli, printre care folosirea unui personal special instruit în acest sens, evitarea unui tratament brutal, folosirea unor crose speciale sau plase. Câinii agresivi, situați în spații inaccesibile sau suspecți de a fi turbați, pot fi imobilizați cu ajutorul armelor cu tranchilizant, care permit injectarea cu produse imobilizante.

Transportarea câinilor capturați se va face la baza Asociației numai cu autovehiculele de transport care oferă animalelor siguranță, securitate, protecție împotriva intemperiilor naturii și aerisire adecvată. Autovehiculele vor fi curate și vizibil marcate cu denumirea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân și cu număr de telefon.

În bază, înainte de adopție, câinii vor fi sterilizați, vaccinați antirabic, li se va întocmi carnet de sănătate, li se va insera microcip + RECS. Cazarea câinilor în adăpost trebuie să se facă în cuști separate care îndeplinesc condiții de igienă și confort.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top