Actualitate

Comuna Mircea Vodă va continua investițiile în modernizarea drumurilor

Una dintre prioritățile primarului George Ionașcu pentru anul 2022 a fost cea a demarării unor proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere în comuna Mircea Vodă, județul Constanța.

De aceea, încă din octombrie anul trecut, Consiliul Local al comunei a discutat și aprobat depunerea a două proiecte în vederea obținerii finanțării prin intermediul Programului „Anghel Saligny”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Astfel, comuna Mircea Vodă a primit suma de 10.000.000 de lei pentru cele două proiecte. Pentru investiția „Modernizare și reabilitare drumuri în comuna Mircea Vodă, județul Constanța”, Ministerul dezvoltării a alocat suma de 3.999.465,37 de lei, iar pentru „Modernizare infrastructură rutieră în comuna Mircea Vodă, județul Constanța, a fost alocată suma de 6.000.534,63 de lei.

În acest moment, conform primarului, echipa administrației locale lucrează la documentația tehnică a proiectelor, precum și la obținerea avizelor necesare pentru demararea investiției și organizarea licitației în vederea desemnării societății care va executa lucrările. Astfel, comuna Mircea Vodă va avea, la finalul executării acestor lucrări, un procent de 95% de drumuri locale asfaltate.

Proiectul „Modernizare și reabilitare drumuri în comuna Mircea Vodă, județul Constanța”, presupune asfaltarea a 2,9 kilometri de drum și construirea acostamentelor de beton, a podețelor de acces în curți și a rigolelor de preluare a apelor pluviale. Vor fi asfaltate străzile din Cartierul Nou și strada Rozelor (în localitatea Mircea Vodă), străzile Caisului, Prunului, Trandafirului, Piersicului (în localitatea Satu Nou).

Prin „Modernizare infrastructură rutieră în comuna Mircea Vodă, județul Constanța” se vor asfalta 4,2 kilometri de stradă, se vor construi acostamente de beton, podețe pentru acces în gospodării și rigole de preluare a apelor pluviale. Conform proiectului vor fi modernizate străzile: Zambilei, Viitorului, Cantonului, Frunzelor, Fermierului, Cartierul Nou, Gării din localitatea Mircea Vodă; străzile: Crizantemei, Lalelelor, Crinului din Satu Nou și strada Școlii din satul Țibrinu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top