Actualitate

Orașul Negru Vodă primește 6,6 milioane de lei pentru modernizarea rețelei de apă și canalizare

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile.

Primăria Orașului Negru Vodă a depus, încă de la finalul anului trecut un proiect privind reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare. Echipa coordonată de primarul Petre Urziceanu solicita peste 6 milioane de lei în vederea implementării proiectului.

Ministerul Dezvoltării a publicat lista obiectivelor de investiții pe care le va finanța în județul Constanța prin Programul Anghel Saligny. Astfel, printre cele 107 obiective (cu o valoare totală de 1.056.253.869,65 de lei” se regăsește și „Reabilitare și extindere rețea de apă și canalizare în Orașul Negru Vodă”, în valoare de 6,6 milioane de lei.

Conform Strategiei de dezvoltare durabilă a orașului, „rețeaua de distribuție a apei în Orașul Negru Vodă are o vechime de 50 de ani și este realizată din conductă metalica și azbest. Lungimea simpla a rețelei de distribuție a apei potabile este de 66.8 kilometri. Extinderile făcute după 1990 sunt din țevi de PAD. Conducta din Orașul Negru Voda se afla in prezent într-un grad avansat de uzură, necesitând reabilitarea totală”.

Totodată, unul dintre principalele obiective ale primarului Petre Urziceanu a fost acela de a moderniza această rețea, mai ales că Uniunea Europeană insistă pe implementarea unor standarde ridicate în ceea ce privește rețelele de utilități, ca factori de protecție a mediului înconjurător.

Orașul Negru Vodă este situat în sudul podișului cu același nume din Dobrogea, la 6 kilometri de granița cu Bulgaria. Orașul de frontieră se află la 48 de kilometri de municipiul Constanța (10 km pe DN39 și 38 pe DN38) și la 33 de kilometri de municipiul Mangalia (prin DJ 391). Localitatea este și punctul terminus al liniei secundare 803 (Medgidia-Negru Vodă), o cale ferată neelectrificată care leagă Dobrogea de Bulgaria.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top