Actualitate

Primul PROCES împotriva firmei care CERE 200 lei pentru un loc de CEARȘAF la Mamaia! „Au spus că aspirăm la un nivel de trai pe care nu ni-l permitem”

Operatorul de plajă Marina Surf din stațiunea Mamaia a reușit să strânească un val de indignare pe internet atunci când au ajuns în spațiul public imagini cu un panou de informare în care era trecut prețul pentru închirierea unui loc de cearșaf: 200 lei.

Am fost contactați de Maria U., avocată din București, care ne-a relatat că a acționat în instanță același operator de plajă, încă de anul trecut, pentru că ar fi fost amenințată cu plângere penală dacă nu plătește 200 de lei pentru un cearșaf pe care nu l-a primit, pe o porțiune de plajă care nici nu ar fi făcut obiectul contractului de închiriere dintre operator și Administrația Bazinală de Ape Dobrogea Litoral (ABADL).

La fața locului a venit și poliția, iar în final unul dintre proprietarii plajei a venit cu un bon de casă în valoare de 200 de lei, pe care era scris „MASA 116 *plajă*”. Mai mult decât atât, Maria U. spune că nu exista afișat tarif pentru cearșaf, nici pe panoul de pe plajă și nici pe siteul complexului turistic. 

Pe site, „serviciul” de închiriere cearșaf ar fi fost adăugat ulterior.

Femeia mai spune că au fost jigniți și admonestați chiar de față cu copilul minor.

Dosarul în care Maria U. și soțul ei solicită daune morale companiei Marina Surf este înregistrat la tribunalul Constanța și are numărul 30604/212/2021.

Iată relatarea femeii care a plătit 200 de lei pentru un loc de cearșaf pe o plajă din Mamaia:

Anul trecut am fost la mare, în Mamaia, pentru 6 zile. În fiecare zi am închiriat șezlonguri și am servit masa pe plaja administrată de Marina Surf. În ultima zi nu am mai închiriat șezlonguri, pentru că urma să plecăm spre București. Am pus jucăriile copilul pe marginea plajei, spre mare și imediat a apărut angajatul care se ocupa de șezlonguri să ne spună că nu avem voie să stăm acolo (noi fiind în picioare, schimbam copilul). I-am zis că vrem să stăm un pic lângă apă, o oră-două și apoi plecăm, pentru că oricum copilul doarme la prânz. Ne a spus că nu îl interesează, să ne mutăm, că acolo nu avem voie pentru că e plaja lor. Le-am zis că nu are cum să fie plaja lor, că nu e nici măcar cadastrata, că de aia au șezlonguri așa departe de apă și a insistat că e a lor și ne pot dovedi. Atunci i-am cerut să îmi prezinte actul.

Între timp, până au venit cu actul, noi ne-am mutat chiar lângă apă.
A adus un contract și doar l-a fluturat de la distanță, fără să ne lase să îl studiem și a susținut că acela e actul care dovedește că nu avem voie să stăm pe malul mării. I-am spus că nu e adevărat, că nu ne-a dovedit nimic.
După aceea, au venit și patronii și au zis că dacă vrem să stăm acolo, trebuie să achităm 200 lei.
M-am dus să mai citesc încă o dată ce scrie pe plăcuța de pe plajă și am văzut că nu aveau tarif de cearșaf. Nici acolo și nici pe siteul complexului turistic.
Apoi, băiatul de la șezlonguri s-a apropiat de mine și copil și a zis să stăm acolo, să nu plecăm, pentru că el a chemat poliția și ar fi păcat să vină degeaba.
Soțul s-a panicat, crezând că sunt mână în mână cu poliția și a sunat el la 112. În realitate, am constatat că doar ne-a mințit că a chemat poliția, probabil ca să ne determine să plecăm. Mi-a făcut chiar și poze pe plajă, mie și copilului.
Apoi au venit polițiștii și ne-au zis că nu pot să cerceteze dacă este sau nu un abuz, spunând că ar putea să dea amendă doar pentru tulburarea liniștii publice și au plecat.
Imediat ce au plecat polițiștii, a venit unul dintre patroni, cu un bon de casă în valoare de 200 lei. Noi eram deja cu copilul în brațe și ne pregăteam să plecăm. I-am zis să ne lase în place, că oricum plecam.
Dar nu ne a lăsat, a spus că dacă nu plătim, ne face plângere pentru înșelăciune, știind că eu sunt avocat și ce repercusiuni ar avea o plângere în cazul meu.
Când l-am auzit, i-am zis soțului să îi dea banii și am plecat.
Cum am ajuns în București, am cercetat cât am putut și am ajuns la concluzia că nu aveau niciun drept să ne ia banii și atunci le-am trimis mail să ne dea banii înapoi, dar ne au ignorat complet.
Am depus și sesizare la ANPC apoi, instituție care le-a dat amendă pentru că nu au făcut dovada închirierii unui cearșaf. Apele Române au zis că nu e treaba lor și ne-au înșiruit vreo 20 de instituții la care am putea să ne adresăm.
Apoi am înregistrat acțiunea la Constanța, unde cerem suma de 200 lei și daune morale și ne judecăm. Au scris în întâmpinare că suntem niște persoane care aspirăm la un nivel de trai pe care nu ni-l permitem…”.

Am încercat să îi contactăm pe reprezentanții plajei, pe două numere de telefon, inclusiv prin mesaje, pentru a le oferi posibilitatea unui punct de vedere asupra celor întâmplate, dar nu am primit niciun răspuns. Dacă acesta va veni ulterior, îl vom publica.

Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top