Politic

Lucian Lungoci: Avem o urgență națională și europeană, sistemul de irigații în PNRR!

În nordul județului Constanța, pe zona Mihai Viteazu- Sinoe- Nuntași, funcționează un sistem de irigații care aduce reale beneficii fermierilor din zonă. Este un exemplu de bune practici aplicate în 2019, atunci când la conducerea Ministerului Agriculturii se afla Petre Daea.
”Această investiție este una dintre cele pe care le-a pus la cale, la acel moment! A venit apoi guvernul Orban.
Urmarea?
A stopat toate investițiile în sistemele de irigații.
Mai apoi, în guvernarea Cîțu, USR-istul Ghinea a eliminat capitolul irigații din PNNR.
Consecințele?
În seceta pedologică ce a lovit România, sistemul de irigații este “secat” !
Ministerul Agriculturii a adoptat o serie de măsuri menite să sprijine fermieri în această dificilă perioadă:
-Fermierii nu mai sunt condiționați să mențină culturile pe întreaga suprafață afectată de secetă până la data de 30 noiembrie. Își pot valorifica, pentru furajare, plantele afectate și nici nu pierd subvenția pentru suprafața de teren înregistrată la APIA
– Se deschide sesiunea de primire a proiectelor pentru submăsura 9.1 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol”, din PNDR 2014 – 2020, ce se va desfășura în perioada 18 iulie – 18 octombrie 2022. Alocarea financiară este 15.356.515 euro.
Sunt doar două dintre măsurile adoptate până la acest moment de Ministrul Agriculturii, Petre Daea.
Este evident, însă, că cea mai importantă măsură este cea a reintroducerii irigațiilor în PNNR. În fapt, avem o urgență națională și europeană: sistemul de irigații în PNRR!
Iar aceasta nu mai este de mult timp doar un obiectiv politic al PSD. Este o prioritate a României și trebuie susținută de absolut toate partidele parlamentare, de societatea civilă, de mediul economic și, la fel de important, de către instituțiile europene”, a declarat deputatul Lucian Lungoci.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top