Politic

Deputatul Gudu: PNL a pus în draftul inițial al PNRR finanțarea masivă a sistemului național de irigații

Deputatul liberal Michael Gudu amintește că PNL a introdus, prin ministrul Marcel Boloș, în draftul inițial al programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și refacerea sistemului de irigații. Gudu consideră că doar prin refacerea și modernizarea irigațiilor agricultura românească poate să devină una intensivă, performantă, modernizată cu tehnologii de ultimă generație și – nu în ultimul rând – profitabilă.

“Premierul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că există posibilitatea să putem să aplicăm pentru fonduri europene, pentru dezvoltarea sistemului de irigaţii din România.

Revigorarea sistemului național de irigații ar trebui să fie un proiect esențial în acest sens. În draftul inițial al PNRR, realizat de ministrul PNL Marcel Boloș, irigațiile erau un domeniu important, pentru că PNL a introdus aceste măsuri, pentru ca agricultura să devină una intensivă, performantă, modernizată cu tehnologii de ultimă generație și – nu în ultimul rând – profitabilă. Și trebuie să fim întotdeauna pregătiți să ameliorăm efectele unei eventuale secete, așa cum se întâmplă acum.

PNRR ar fi fost soluția prin care România ar fi avut un sistem modern de irigații, care să răspundă configurației actuale a culturilor. PNL a pus în draftul inițial al PNRR finanțarea masivă a sistemului național de irigații. State precum Portugalia, Spania, Italia, Grecia au inclus în PNRR realizarea de sisteme de irigații”, a transmis deputatul tulcean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top