Opinii

Primarul Nădrag: Fostul primar Chiriță nu acceptă că a pierdut Primăria și face tot felul de jocuri politice

Edilul din Hârșova vrea să aplice legea privind falimentul personal. 

Reprezentanţii PNL Hârşova au trimis un comunicat în care îl acuză pe primarul Tudor Nădrag de lipsă de transparenţă în susţinerea unui proiect de hotărâre a Consiliului Local.
Consiliul Local Hârșova s-a întrunit pe 30 iulie într-o ședință ordinară, pentru a vota, printre altele, un proiect de hotărâre privind „scoaterea din evidența fiscală a datoriilor persoanelor fizice cu dosare de insolvabilitate la data de 15.06.2015, pentru care au fost întocmite procedurile prevăzute de art. 176 din O.G. nr. 92/2003”.

„Având în vedere faptul că listele celor peste 160 de persoane ale căror datorii urmează să fie șterse prin proiectul de hotărâre inițiat de primarul PSD Tudor Nădrag nu au fost puse la dispoziția consilierilor locali, reprezentanții Partidului Național Liberal în Consiliul Local Hârșova au fost împotriva acestui proiect de hotărâre, acesta fiind respins cu 6 voturi împotrivă, din totalul celor 12 consilieri prezenți la ședință”, se arată în comunicatul PNL Hârşova.
În replică, primarul Nădrag consideră că acesta este un fals subiect folosit de opoziţie pentru a dezinforma opinia publică: „Proiectul de hotărâre respectă în totalitate legislația în vigoare precum și hotărâri ale Curții de Conturi, și prevede ca datornicii insolvenți, la care nu avem ce executa, să fie trecuți într-o evidență separată. Nu e vorba de grațierea datoriilor, ci de o evidență specială a acestor cazuri. În acest fel, din punct de vedere contabil, Primăria nu se mai încarcă cu aceste sume, iar cetățenilor aflați în situații dificile li se întrerupe curgerea penalităților.
Proiectul nu a trecut pentru că, fiind o perioadă de concedii, consilierii noștri nu au fost prezenți. Liberalii s-au grăbit să considere că au avut o mare victorie, probabil au și sărbătorit după ședință faptul că Nădrag ar fi pierdut controlul în Consiliul Local. În realitate avem majoritate și acest lucru se va vedea la următoarea ședință, atunci când voi repune în discuție acest proiect, toți consilierii vor primi toate informațiile și sunt sigur că el va trece, căci respectă legea și realitățile din Hârșova”.
Primarul Nădrag consideră că această mișcare a fost pusă la cale de fostul primar Ionel Chiriță, care nu s-a împăcat niciodată cu ideea că a pierdut Primăria. Nădrag mai spune că fostul primar i-a făcut reclamații la Curtea de Conturi, în 40 de puncte, niciunul confirmat în urma controalelor.
„Chiriță nu cunoaște probabil proverbul românesc care spune: <Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea>. Mi-a făcut o mulțime de reclamații și a sfârșit prin a fi cercetat pentru fapte de corupție legate de dubla sa calitate, de primar și asociat în firmele care au făcut lucrări la primărie”, a mai spus Nădrag.

 

 

 

 

 

 

 

Actualitate

To Top