Opinii

Primarul Moldovan asfaltează 30 de kilometri în comuna Albeşti

După o perioadă de calvar, în care administraţia locală din Albeşti a avut probleme economice foarte mari, iar proiectele pe fonduri europene păreau că nu se vor materializa niciodată, primăvara 2012 a venit numai cu veşti bune pentru localnicii din Albeşti. Prima, şi poate cea mai importantă investiţie din comună, face referire la asfaltarea drumurilor. Proiectul privind asfaltarea a 29,6 kilometri de drum prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) – „10.000 de kilometri de drumuri în mediul rural” va deveni o certitudine. Primarul localităţii, Gheorghe Moldovan, ne-a declarat că valoarea proiectului se ridică la 123.000.000 de lei şi prevede asfaltarea drumurilor din localitatea Albeşti şi a străzilor din satele aferente comunei, adică Vârtop, Cotu Văii şi Coroana. Un alt proiect care se va materializa în viitorul apropiat este construcţia unei săli de sport. „Am primit ordin de începere a construcţiei sălii de sport”, a declarat Gheorghe Moldovan. Sala de sport va fi construită în apropierea stadionului din Albeşti şi va cuprinde, printre altele, un teren de handbal cu 150 de locuri pentru spectatori. Investiţia ajunge la suma de 2.797.831 de lei, iar banii vor veni de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Educaţia, prioritatea Primăriei Albeşti

Primăria Albeşti are în vedere proiecte pentru îmbunătăţirea segmentului educaţional din comună. Astfel, vor fi înfiinţate două creşe, una în Albeşti şi alta în satul Cotu Văii. Familiile din Albeşti vor putea astfel să-şi trimită copilaşii la creşe, în cazul în care părinţii muncesc. Proiectul privind construcţia unei grădiniţe la Albeşti cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, este o altă investiţie pe cale să devină realitate. Grădiniţa este prevăzută cu trei săli de clasă şi cu o capacitate de 60 de locuri şi va fi realizată anul acesta. „În cazul grădiniţei, ne aflăm în faza de autorizare a proiectului. Aşteptăm un ultim aviz cel de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat primarul din Albeşti. Actuala grădiniţă este veche şi neîncăpătoare pentru cererea din localitate, astfel încât unii dintre preşcolari sunt duşi într-o sală improvizată din Căminul Cultural. Gheorghe Moldovan va da startul lucrărilor în curând şi la şcoala din Cotu Văii. În noua şcoală vor învăţa 120 de elevi.

Drum de exploatare agricolă

Un alt proiect este cel care prevede amenajarea unui drum de exploatare în localitate. Investiţia a întrunit un total de 46 de puncte, a fost declarată eligibilă, iar în prezent administraţia locală aşteaptă un răspuns în vederea realizării proiectului. Drumul de exploatare are o lungime de şapte kilometri şi este destinat traficului agricol pentru cei care vor să ocolească drumul judeţean Albeşti-Vârtop-Cotu Văii.

Actualitate

To Top