Opinii

Primarul Mariana Gâju a sărbătorit înţelepţii din Cumpăna

Primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, a confirmat încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu uită niciodată de cei care şi-au pus speranţele şi încrederea în ea.

Un articol de Sebastian TARCEA

Cu fiecare prilej, edilul le aduce acestora o rază de bucurie în suflet şi momente memorabile. În prima zi din octombrie Mariana Gâju a ales să-i sărbătorească pe cei care au muncit  o viaţă întreagă şi acum se află la o vârstă venerabilă. Într-un cadru festiv, sărbătoarea a umplut Casa de Cultură din Cumpăna de voie bună şi amintirile depănate de veteranii comunei. Toţi bătrânii care au împlinit vârsta de 75 de ani au fost onoraţi să primească din partea edilului diplome de onoare, un buchet de flori şi un cadou simbolic care să le amintească de-acum încolo de acea zi dedicată lor. Mariana Gâju a stat de vorbă cu bătrânii, i-a îmbrăţişat şi le-a mulţumit pentru tot ce aceştia au făcut pentru Cumpăna şi nu numai.

La festivitate a fost invitată formaţia „Româncuţa”, participant fidel la mai toate evenimentele importante pentru comuna Cumpăna. Formaţia a întreţinut atmosfera cu acordurile melodiilor şi a încântat toţi cei 250 de pensionari care au răspuns cu drag invitaţiei edilului de a sărbători împreună ziua înţelepţilor.  De asemenea, bătrânii s-au lăsat cuceriţi şi de prestaţia interpreţilor Doiniţa Buturoagă şi Marius Cristel Marin, invitaţi speciali la manifestare.

Mariana Gâju a declarat pentru reprezentanţii mass-media prezenţi la festivitate următoarele: “Sărbătoarea aceasta, a vârstnicilor, ar trebui să prilejuiască guvernanţilor nişte reflecţii. Pentru că, în graba către viitor, ei scapă din vedere dezideratele, cerinţele, nevoile celor ajunşi la această vârstă şi nu-şi mai întorc privirile spre cei care au construit prezentul şi o parte din trecut. Prezentul nu poate fi explicat fără cunoaşterea trecutului, nici proiectarea viitorului, fără explicarea prezentului. Tot astfel, generaţiile viitoare îşi găsesc plauzibilitatea de destin în faptele vârstnicilor de astăzi”.

Foişorul amintirilor

Vârstnicii din localitatea Cumpăna vor avea de acum unde să-şi împărtăşească amintirile din vremurile trecute. Cu această ocazie, Mariana Gâju a dus la bun sfârşit un alt proiect şi anume înfiinţarea Clubului Vârstnicilor, amenajat cu simţul răspunderii şi bun gust în sala de şedinţe a fostului CAP. În numele noului club s-a deschis şi un cont, cu ajutorul căruia funcţionarea locaţiei să fie sprijinită nu doar de administraţia locală, ci şi de oamenii generoşi, care nu uită de predecesorii lor. Documentul oficial care atestă înfiinţarea contului a fost semnat de toţi membrii Comitetului Director al Clubului Vârstnicilor, în număr de şapte, în prezenţa edilului din Cumpăna. De-acum înainte, înţelepţii nu vor mai fi în cumpănă dacă vor vrea să ajungă într-un loc primitor şi călduros în zilele geroase, ori într-un foişor relaxant şi răcoros în verile toride. Acum pot sălăşlui pentru o palavră, un ceai, ori o tablă în nou înfiinţatul club.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top