Opinii

Primarul Nicolae Matei: „Alianţa ba DA-ba nu, lasă fără apă caldă oraşul Năvodari”

Printr-o scrisoare deschisă adresată consilierilor locali din oraşul Năvodari, Nicolae Matei îi roagă pe aceştia să lase deoparte neînţelegerile politice şi să lucreze în interesul cetăţenilor.

Un articol de Sebastian TARCEA

Pe 6 octombrie a.c., Matei a convocat o nouă şedinţă de Consiliu Local din cauză că acesta consideră vitală rezolvarea situaţiei cu SC TSP Ecoterm SA. Un alt subiect fierbinte al şedinţei a fost realizarea locuinţelor ANL. Prin scrisoare, primarul năvodărean le spunea consilierilor săi cât de important este pentru cetăţeni ca aceştia să beneficieze de căldură în timpul iernii şi să beneficieze de apă caldă. De asemenea sublinia şi gravitatea materializării neînţelegerilor şi orgoliilor din Consiliu în refuzul aprobării acestor hotărâri: „Cetăţenii oraşului nu trebuie să îngheţe de frig şi să nu beneficieze de apă caldă din cauza neînţelegerilor existente între anumiţi consilieri locali. Vă atrag atenţia asupra faptului că cetăţenii obişnuiţi locuiesc la bloc, în apartamente, nu în vile. Majoritatea locuitorilor oraşului nu au afaceri, şi nu au fost angajaţi pe criterii politice în funcţii înalte. La Năvodari mai trăieşte lumea şi din salariu. Lăsaţi orgoliile politice deoparte, alegerile locale au trecut iar electoratul a spus ce doreşte! Demagogia nu-i va încălzi pe năvodăreni la iarnă şi nici nu le va construi case”.
Primarul Nicolae Matei s-a convins că la Năvodari încă mai funcţionează Alianţa PNL – PD-L, din cauza faptului că aceştia se încăpăţânează nu aprobe proiectele ce vizează dezvoltarea oraşului: „Reprezentanţii PNL şi cei ai PD-L au dovedit încă o dată, că nu le pasă de locuitorii oraşului. În condiţiile în care trei sferturi dintre cererile înregistrate în cadrul audienţelor primarului se referă la acordarea de locuinţe, liberalii şi liberal-democraţii au votat împotriva acordării ANL-ului unei suprafeţe de teren de 5.000 mp situat pe strada Pescăruşului. Acest fapt poate întârzia construcţia blocurilor ANL cu un an de zile. Dacă blocurile ANL nu vor fi realizate, tuturor solicitanţilor de locuinţe le va fi comunicat, printr-o scrisoare, cauzele pentru care aceştia nu pot beneficia de o casă”, a menţionat Nicole Matei într-unul din comunicatele de presă.
După spusele primarului, tot alianţa PNL-PD-L s-a opus şi construirii unei biserici de lemn în oraşul Năvodari, precum şi dezamorsării situaţiei financiare a SC TSP Ecoterm SA.   Deşi primarul Nicolae Matei a cerut introducerea spre discutarea şi aprobarea unui proiect de hotărâre vizând înstrăinarea unei părţi din patrimoniul Ecoterm, consilierii PNL şi PD-L preferă să nu discute şi să lase populaţia Năvodariului să tremure în această iarnă de frig. Trist este că, în cele din urmă, din această săptămână locuitorii oraşului Năvodari vor rămâne fără apă caldă, deoarece consilierii locali PNL şi PD-L au refuzat să soluţioneze problema datoriilor SC TSP Ecoterm SA. „Din cauza acumulării datoriilor, CET Midia va sista de mâine alimentarea cu energie termică a oraşului. Aceeaşi alianţă a consilierilor locali demagogi PD-L şi PNL a votat împotriva proiectelor de hotărâre care vizau realizarea de locuinţe ANL”, conchide dezamăgit edilul din Năvodari.
Nicolae Matei face un apel public către toţi consilierii locali să muncească în interesul locuitorilor oraşului şi să înceteze pseudo-luptele politice deoarece campania electorală pentru locale s-a încheiat. Primarul oraşului a încercat prin scrisoarea deschisă tuturor consilierilor locali să-i convingă pe aceştia să privească dincolo de interesul personal şi să înţeleagă importanţa acestor proiecte de hotărâre pentru binele cetăţenilor năvodăreni.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top