Opinii

Primarul Gheorghe Murat derulează ample proiecte de modernizare a comunei Topalu

Gheorghe Murat, primarul localităţii Topalu, a declarat pentru mass-media că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori, atât români, dar mai ales străini, în zonă. Astfel a demarat o serie de proiecte foarte importante pentru reabilitarea cetăţii Capidava, dar şi pentru amenajarea a două porturi turistice în împrejurimi.

Un articol de Sebastian TARCEA, Andreea PAVEL

 

Pe lista proiectelor pentru îmbunătăţirea turismului se află şi amenajarea unui muzeu arheologic şi, implicit, introducerea acestora în circuitul turistic judeţean. Poate cel mai important punct din Topalu, în care s-ar putea opri turiştii este muzeul de artă ”Dinu şi Sevasta Vintilă”. De asemenea, în localitate mai sunt şi două mănăstiri, din Capidava şi Topalu. Toate acestea vor fi notate drept obiective de vizitat pentru cei care vor să afle mai multe despre paginile încă misterioase ale istoriei comunei Topalu. Conform celor declarate de edilul Gheorghe Murat, introducerea reţelei de canalizare este un alt obiectiv bine stabilit prin proiecte de anvergură. Asfaltarea drumurilor nu a fost nici ea uitată, doar că această iniţiativă va fi pusă în aplicare alături de Primăria Crucea. Astfel, cele două administraţii vor putea atrage fondurile europene destinate pentru astfel de proiecte, dat fiind faptul că banii necesari însumează nu mai puţin de şase milioane de euro. Gheorghe Murat va folosi banii europeni şi pentru amenajarea porturilor turistice. Curajul primarului din Topalu nu se opreşte aici, ci atinge punctul culminant în crearea unei reţele de irigat care să deservească aproape 2000 de hectare. Cel mai probabil, alimentarea se va face direct din Dunăre.  Iată cum, primarul a găsit această modalitate de a atrage şi investitorii străini în zonă. În legătură cu acest subiect, Gheorghe Murat a declarat pentru presa constănţeană următoarele: „Avem materialele necesare în proporţie de 90%, în curând o să ne apucăm de treabă. Sperăm ca anul viitor să finalizăm aceste lucrări, pentru care avem sprijin de la Consiliul Judeţean Constanţa”. Edilul din Topalu cunoaşte bine proverbul străvechi ”Minte sănătoasă în corp sănătos”, drept pentru care un alt proiect de-al său se va materializa în amenajarea unui teren de sport, cu bani alocaţi de la Guvern.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top