Opinii

Primarul Dumitru Dedu, la DNA pentru că SC Cernavodă Power a ”uitat” înţelegerea făcută

A început campania electorală la Mircea Vodă?

În urmă cu câteva luni, primarul comunei constănţene Mircea Vodă, Dumitru Dedu, a fost chemat la DNA, să dea explicaţii pentru un teren luat în arendă de la SC Cernavodă Power. Acesta a fost pus sub învinuire de fals, uz de fals şi înşelăciune şi a explicat jurnaliştilor DEZVĂLUIRI că acest lucru a fost posibil în urma unui aşa-zis complot. Firma SC Cernavodă Power a uitat înţelegerea verbală pe care reprezentanţii acesteia au făcut-o cu şeful administraţiei locale şi i-au propus un alt târg, despre care l-au asigurat că este absolut în regulă. Ulterior, primarul comunei Mircea Vodă a ajuns la DNA.

Un articol de Andreea PAVEL

Terenul discordiei

În 2008, Dumitru Dedu, primarul comunei Mircea Vodă, s-a hotărât să ia în arendă un teren de la firma de eoliene SC Cernavodă Power. Zis şi făcut, acesta a semnat un contract cu reprezentanţii firmei, pentru un teren de 103 hectare. Până aici, toate bune şi frumoase. Doar că, la câteva luni, SC Cernavodă Power a vândut către o terţă persoană, o bucată de 33 de hectare, din terenul de 103 hectare pe care îl concesionase primarului Dumitru Dedu. Persoana în cauză i-a spus edilului că acum este proprietar pe 33 de hectare din cele pe care Dedu le concesionase. Şeful administraţiei locale a stat de vorbă cu reprezentanţii Cernavodă Power pentru a lămuri situaţia. ”M-am dus la ei să îi întreb despre ce este vorba. Mi-au spus că… au uitat de terenul concesionat mie şi au vândut o bucată din el unei alte persoane. Le-am spus că e în regulă, dar că acum vreau să îmi dea în concesiune o altă suprafaţă. Am căzut la înţelegere că îmi vor mai da 90 de hectare. Doar că, în loc de 90 de hectare, am luat, în cele din urmă, 195 de hectare, pe care le-am înregistrat la Primăria Mircea Vodă, pentru că aşa este moral şi legal”, a declarat primarul Dedu. ”Cei de la Cernavodă Power mi-au spus că nu este nici o problemă, totul este în regulă, iar contractul a fost valabil în perioada 07.10.2008-07.10.2009”.

Contractul nesemnat, dar înregistrat

Primarul Mircea Dedu le-a trimis contractul semnat celor de SC Cernavodă Power, aceştia l-au trimis înapoi, dar… nesemnat! ”Eu am avut o înţelegere verbală cu reprezentanţii firmei, am semnat şi un contract pe care ei, probabil au uitat din nou să îl semneze şi pe care eu l-am înregistrat pentru ca totul să urmeze calea legală. La noi la primărie apare toată suprafaţa înregistrată, dar la ei apar doar cele 103 hectare”. Nemulţumirile legate de suprafaţa pe care o are în arendă Dumitru Dedu pornesc, cum era de aşteptat, de la bani. Şeful administraţiei locale din Mircea Vodă ar fi primit, pentru suprafaţa declarată, suma de 18.000 de euro în plus faţă de subvenţia de la stat care i-ar fi revenit pentru cele 103 hectare. Primarul susţine că este nevinovat, pentru că nu a intrat în posesia niciunui leu: ”Pentru suprafaţa pe care am luat-o în arendă şi am şi declarat-o, am contractul înregistrat la primărie, dar nu am încasat nici un ban”, este declaraţia primarului Dumitru Dedu.

Campanie prematură?

Jurnaliştii DEZVĂLUIRI l-au întrebat pe primarul comunei Mircea Vodă de unde crede că ”i se trage” surpriza de a fi cercetat de DNA. Acesta ne-a declarat: ”Poate unii au început deja campania electorală. Veşnicul pretendent la primărie, contracandidatul meu din partea PD-L, a intrat în posesia contractului şi, deşi a lucrat pământ fără contract de arendă, a depus plângere pe numele meu. Pe de altă parte sunt cei de la Cernavodă Power, care, aşa cum vă spuneam, au vândut 33 de hectare, ”uitând” că le am eu în arendă. De aici a început totul. În fine, eu nu mă consider vinovat, pentru că toate documentele pe care le-am prezentat la APIA, le am înregistrate şi în Primăria Mircea Vodă, deci am urmat toţi paşii legali”, a conchis primarul comunei Mircea Vodă, Dumitru Dedu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top