Politic

Primarul din Tulcea îi cere Premierului să deblocheze proiectul Drumului Expres Tulcea-Constanța

Primarul Municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, care deține și funcția de președinte al organizației județene a PNL, a transmis o Solicitare către Guvernul României, adresată Prim-Ministrului Nicolae-Ionel Ciucă, prin care susține necesitatea deblocării Proiectului ,,Drum Expres DX 8 Constanța – Tulcea – Brăila”.

Această lucrare de infrastructură ar asigura contextul dezvoltării durabile a întregii regiuni în ansamblu, constituindu-se, implicit, premizele ca municipiul Tulcea să depășească statutul de ,,capăt de linie”, pentru a deveni un veritabil punct de conexiune, spune Ștefan Ilie.

„În decursul ultimilor doi ani, am întreprins toate demersurile necesare pe lângă Ministerul Transporturilor și C.N.A.I.R. pentru realizarea unei conexiuni mai ferme a Municipiului cu Drumul Expres. Am reușit să obținem, cu implicarea domnului deputat George Șișcu, realizarea unor drumuri de legătură în locul unui singur punct de acces, așa cum era stipulat în proiectul inițial. Astfel, aceste drumuri de legătură cu regim de drum expres vor constitui o nouă centură a municipiului, conectată la DX8 – Drum Expres Constanța – Tulcea – Brăila.

În acest sens, în anul 2022 am demarat etapa de Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru Drumuri de legatură cu conexiune la DX 8, între localitățile Tulcea, Mineri, Cataloi, Agighiol și Malcoci, etapă ce se va finaliza în acest an.

În același timp, pentru cele două tronsoane ale DX 8, Brăila (Jijila) – Tulcea și Constanța – Tulcea, serviciile pentru Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie au fost contractate în anul 2020, finalizarea acestora fiind estimată pentru acest an. Însă, din motive iraționale, aceste contracte sunt intârziate, fapt ce blochează proiectul drumului expres și pune sub semnul întrebării o viitoare conectare a Podului de la Brăila la o infrastructură adecvată.

Asemenea tuturor dobrogenilor, consider că ar fi nedrept ca acest proiect să rămână în sertare, în detrimentul unei evoluții firești a întregii regiuni. De aceea, solicităm depășirea etapelor de studii și proiectare, pentru a putea fi demarate licitațiile pentru construcția propriu-zisă.

Am convingerea că există capacitatea de înțelegere a situației și voința necesară pentru deblocarea situației”, a transmis primarul Municipiului Tulcea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top