Comisia Europeană

Primarul din Hârşova: Vreau să renunţ la serviciile Poliţiei şi să angajez o firmă privată de protecţie

Tudor Nădrag s-a săturat de furturile şi tâlhăriile cu „autor necunoscut”

Gheorghe Tudorache, un localnic din Hârşova, a trimis o scrisoare pe adresa redacţiei în care povesteşte cum gospodăria i-a fost prădată de hoţi de opt ori. Acesta ne-a declarat că este foarte dezamăgit de lipsa de implicare a poliţiştilor din Hârşova şi că nu mai are nici o speranţă că ar putea recupera paguba. Numai în cadrul celui mai recent incident, hârşoveanului i s-au furat nu mai puţin de două tone de grâu! Rămânând fără nici un sprijin, bătrânul a apelat la ajutorul primarului Tudor Nădrag. Acesta din urmă a anunţat atât Ministerul de Interne, Prefectura, cât şi Poliţia Judeţeană, cu privire la situaţia foarte gravă în care se află oraşul Hârşova. În lipsa unui răspuns, edilul se gândeşte serios să renunţe la serviciile instituţiilor statului şi să apeleze la serviciile unei firme particulare de pază şi protecţie.

Un articol de Andreea PAVEL

„M-au urmărit mult timp maşini cu geamuri fumurii”

Jurnaliştii DEZVĂLUIRI au luat legătura cu Gheorghe Tudorache pentru a înţelege mai bine care este situaţia în care acesta se află. „Am cinci hectare pe care le dau în arendă şi am şi eu ceva grâu. De unde ţin eu grâul până la poartă sunt doar opt metri. De o perioadă de vreme mă tot urmăreau unii cu maşini cu geamuri fumurii şi nu înţelegeam de ce. În tot acest timp, mi-au filat traseul, drumul şi ştiau exact cum arată gospodăria mea. Iniţial nu am dat doi bani, nu sunt paranoic, dar după o vreme am început să îmi ridic întrebări. De fapt, hoţii îmi ştiau programul, ştiau şi că adormeam târziu. Prima dată au forţat poarta, apoi au furat direct. Ei ştiau exact cum arată curtea mea şi le-a fost uşor. Iniţial, acum doi ani, mi-au furat din magazie vreo 1200 de kilgrame. Mi-au omorât câinii de trei ori. Apoi m-au mai furat de vreo şase ori. În cele din urmă, la finele acestui an mi-au furat două tone de grâu. Sunt disperat şi nu ştiu ce soluţie să găsesc. Mi-e şi frică să mai stau în casă. Mâine-poimâine îmi dau una în cap şi nimeni n-o să ia nici o măsură”, ne-a declarat Tudorache.

„Şi poliţiştilor le e teamă, că îi linşează”

Bătrânul ne-a mai declarat că, vorbind cu edilul oraşului, a aflat că problemele sunt cu mult mai grave în Hârşova: „Primarul Tudor Nădrag a spus că multă lume vine să reclame furturi şi mi-a promis că mă ajută. Când mi-au furat două tone am vorbit cu Poliţia. Am făcut reclamaţii la Poliţie o groază şi mi-au spus că se va ocupa Parchetul, după ce Parchetul mi-a zis deja că se va ocupa Poliţia. Poliţiştii sunt total dezinteresaţi. Le-am dat şi nume, şi ei nu fac decât să mă ia peste picior. Au venit doar să constate furtul. Şi le-am propus să amprenteze toţi ţiganii din Hârşova, că toţi se ocupă cu acelaşi lucru. Pe urmă le-am zis să facă poze la constatare şi mi-au zis că n-au aparat. Unul dintre poliţişti, mai de treabă, mi-a zis că şi poliţiştilor le e frică de ţigani, că dacă le face ceva or să vină şi o să-i linşeze”, ne-a mai precizat păgubitul.  

Primarul Hârşovei: Au furat şi combustibilul din şcoli

Jurnaliştii DEZVĂLUIRI au stat de vorbă şi cu primarul oraşului Hârşova care ne-a declarat următoarele: „Gheorghe Tudorache este un om serios, nu fabulează, are dreptate în tot ce spune. Îi ştiu de mult timp problemele. Se confirmă încă o dată că toate cele cinci <poliţii>: Poliţia naţională, Poliţia de Frontieră, Poliţia de Transporturi Navale, Jandarmeria şi Poliţia Locală, manifestă slabă preocupare pentru combaterea infracţionalităţii în oraş care a luat proporţii alarmante. În ultima perioadă a fost furat combustibulul de la trei unităţi şcolare. Eu asociez asta cu terorismul: să laşi copiii fără încălzire. Am cerut printr-o adresă foarte dură către Prefectură şi inspectorii şefi ai Poliţiei şi Jandarmeriei, ca în situaţia în care nu vom reuşi să stăpânim fenomenul infracţional, vom fi nevoiţi să întrerupem orice colaborare cu aceste organisme. Şi vom angaja o firmă particulară de pază şi protecţie care să asigure siguranţa cetăţenilor şi bunurile lor. În ultimii ani n-au trimis nici măcar un infractor în judecată, pentru furt şi tâlhărie, lucru care a condus la creşterea fenomenului. Din comoditate, păgubiţii au fost descurajaţi să depună plângeri, iar acolo unde au existat cazuri de hoţi rromi, au fost băgaţi la înaintare minori, ca să se rezolve mai repede cazul. Şi aşa se ajunge la încurajarea infracţionalităţii. În aceeaşi adresă la care am făcut referire, am solicitat să se facă razii de noapte, controale ale Poliţiei Rutiere Judeţene unde mişună minori rromi care conduc maşini fără permis”, a conchis primarul Tudor Nădrag.  

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top