Fără categorie

Primăria Eforie dezafectează construcţiile ilegale din zonele în care au fost de alunecări de teren

Alunecările de teren produse în zona falezei neamenajate cuprinse între Capul Turcului şi Cherhanaua Eforie Sud, au determinat autorităţile locale ale oraşului Eforie să informeze în timp util cetăţenii din zonă, comunicând următoarele:
În cursul sezonului cald 2010 în zona străzii Ion Vodă cel Cumplit din Eforie Sud s-a constatat apariţia unor fisuri pe taluzul dinspre Marea Neagră. În urma sesizării deţinătorilor de utilităţi din zonă s-au efectuat intervenţii pentru stoparea  scurgerilor din conductele situate în imediata vecinătate.

Totodată a fost sesizată şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) care a dispus extinderea zonei de intervenţii pentru repararea falezelor cu zona respectivă. Lucrările au demarat în urmă cu 3-4 luni de zile fiind executate lucrări specifice conform proiectului. Lucrările executate de societatea contractată şi finanţată  de ABADL, se desfăşoară cu dificultate datorită condiţiilor climaterice nefavorabile, iar în cursul ultimelor 3 săptămâni au fost sistate deoarece starea vremii nu a permis continuarea lucrărilor în siguranţă. Din discuţiile purtate între reprezentanţii autorităţii locale ale oraşului Eforie şi responsabilii Administraţiei Bazinale, a reieşit că lucrările vor fi reluate în următoarele zile. Totodată în perioada următoare Primăria Eforie va trece la dezafectarea pe cale administrativă a tuturor construcţiilor nelegale aflate în zona cuprinsă între Capul Turcului , Camping Cosmos şi Cherhana. Menţionăm că oraşul Eforie a transferat Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral dreptul de a efectua lucrările de reparaţii la falezele din Eforie Sud şi Eforie Nord urmând ca după finalizarea lucrărilor, falezele să revină în domeniul public al oraşului. Deasemenea, reprezentanţii primăriei oraşului Eforie şi-au reiterat interesul şi preocuparea privind finalizarea lucrărilor de reparaţii a falezelor oraşului, în primul rând, pentru a asigura siguranţa construcţiilor şi locuitorilor din zonă, dar şi pentru creşterea atractivităţii turistice.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top