Opinii

Petrom a sponsorizat reabilitarea laboratoarelor şcolare din Nicolae Bălcescu

Că e criză, că nu-i criză, administraţia locală din Nicolae Bălcescu face ce face şi se descurcă astfel încât să nu îi fie afectată în nici un fel derularea proiectelor pe care şi le-a propus Viorel Bălan, primarul comunei, încă din 2008. Astfel, datorită consecvenţei şi seriozităţii de care au dat dovadă în prima jumătate a mandatului, echipa Bălan-Ciocănete (viceprimarul localităţii) se poate lăuda acum cu faptul că au realizat mai mult decât ceea ce au promis în campania electorală.

Un articol de Andreea PAVEL

Astfel, un prim exemplu ar fi că toate drumurile din Nicolae Bălcescu sunt pietruite şi, începând cu acest an, primăria va demara şi asfaltarea străzilor principale:  „Sperăm că vom reuşi să asfaltăm drumurile pe care am vrut să le reabilităm prin Măsura 322, dar nu am reuşit. Sper ca în urma discuţiei pe care am purtat-o cu doamna ministru Udrea să primim fonduri măcar pentru 5-10 km de asfalt. Restul poate le vom reabilita şi noi cu o peliculă de dublu-bituminos”, a declarat Viorel Bălan pentru presa constănţeană.

Puţuri de apă şi extinderea reţelei de canalizare

Reţeaua de canalizare va fi şi ea gata tot anul acesta, cu condiţia să se soluţioneze problema finanţării şi, de asemenea, o altă prioritate a edililor este reabilitarea iluminatului public în toată comuna. Forarea mai multor puţuri de alimentare cu apă (pe lângă celelalte două forate în 2009) a rezolvat o altă problemă majoră cu care se confruntau locuitorii, iar acum a venit rândul elevilor să se bucure de proiectele primăriei, respectiv acestora le vor fi asigurate cele mai bune condiţii de studiu, prin amenajarea unor laboratoare de fizică, chimie şi biologie. Şi culmea, fără să fie cheltuit nici un ban din primărie. Soluţia? Sponsorizare de la Petrom: “Am primit o sponsorizare de aproximativ 95.000 euro din partea Petrom, care investeşte în energie verde pe teritoriul comunei noastre. Este vorba despre o reabilitare sută la sută a laboratoarelor, se face izolaţie termică, toaleta va fi nouă, cu fosă septică, se montează geam termopan, parchet, uşi noi”.

Sportivii vor avea teren de fotbal

Un alt proiect al primăriei este amenajarea unui mini-stadion cu o suprafaţă de 40/25 m, pentru tinerii din localitatea Nicolae Bălcescu care nu aveau unde să joace fotbal în condiţii de siguranţă, până acum. Terenul va fi înconjurat de un gard de cinci metri şi va avea gazon sintetic şi instalaţie nocturnă. Prin OG 7 se va realiza în scurt timp şi o bază sportivă, iar valoarea investiţiilor ajunge la şase miliarde de lei vechi şi va fi suportată din bugetul local. Primăria Nicolae Bălcescu va sprijini bătrânii cu venituri reduse şi în 2011, acordându-le produse alimentare, în timp ce copiii din comună vor primi cadouri de Crăciun. Toate acestea, aşa cum ne-am obişnuit, vor fi asigurate din sponsorizări.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top