Ştiri

Primarul din Castelu: Plec la PNŢCD! Tudorel Chesoi: Nu agreem traseiştii; Adrian Ţapliuc: Poate la PMP, că e prieten cu Palaz

Nicolae Anghel îi acuză pe Vasile Blaga şi Gigi Chiru că au furat alegerile interne ale PDL.

Prezent la manifestările legate de ziua comunei Mihail Kogălniceanu, primarul din Castelu, Nicolae Anghel, a ţinut să comunice jurnaliştilor prezenţi faptul că va profita de Ordonanţa de Urgenţă ce le permite aleşilor locali să îşi schimbe partidul şi va pleca la PNŢCD: „Vreau să vă spun că eu plec la PNŢCD. Nu pot să mai fiu coleg cu Gigi Chiru, care provine din PSD, sau cu Blaga, care a furat alegerile la Constanţa. (Cel mai probabil, Anghel se referă la alegerile interne ale PDL pentru organizaţia Constanţa, „patronate” de Vasile Blaga, în urma cărora Cristian Gigi Chiru a fost ales preşedintele organizaţiei judeţene). Primarul din Castelu a ţinut să spună că nu e o glumă şi că în curând va face publică decizia sa.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Precizăm că nu este pentru prima dată când Anghel sare la gâtul şefului său de partid. Într-un interviu acordat ziarului nostru la sfârşitul anului 2011, primarul din Castelu afirma: „În primul rând, lucrurile s-au periclitat de la alegerile judeţene, care au fost incorecte şi mulţi care l-au pus pe Chiru în funcţie nu mai plătesc cotizaţia azi şi nici nu mai trec la birou. Unii nici nu îi mai răspund lui Chiru la telefon. Eu dacă eram în locul lui Chiru îmi dădeam demisia de mult. Pentru binele partidului, Chiru trebuie să îşi dea demisia şi vom avea rezultate excelente fără el. Deci soluţia e să plece Chiru de la conducere. A ajuns artificial în frunte şi acum nimeni nu-l mai susţine, în afară de gaşca lui. Toţi primarii s-au săturat de el. Toată lumea, de fapt”.
L-am contactat pe preşedintele PNŢCD-aripa Ciorbea-Tudorel Chesoi, pentru a afla dacă ştie ceva de migrarea lui Nicolae Anghel către ţărănişti. Chesoi ne-a spus că nu a avut nicio discuţie pe această temă cu Anghel şi că nu are încredere în primarul din Castelu: „Doar dacă s-a privatizat şi şi-a făcut un partid care se numeşte PNŢCD. Cum pleacă aşa, de capul lui? Unde se trezeşte? Dacă vrea totuşi să discute cu cineva, cu noi ar trebui să vorbească, pentru că suntem singurii legal constituiţi. Însă nu mai poţi avea încredere în cineva care a trădat o dată, el va trăda şi a doua oară. Cred că în orice partid ar intra, se va comporta la fel. Din acest punct de vedere nu cred că va contribui la un mediu bun de lucru în interiorul partidului. În principiu, noi PNTCD nu agreăm această lege care, de fapt, încurajează traseismul politic. Noi suntem împotriva unor astfel de acţiuni politice sau legi care contribuie la încurajarea traseismului.”
Nici Adrian Ţapliuc, preşedinte PNŢCD-aripa Pavelescu-nu a discutat cu Anghel pe acest subiect:  „Eu ştiam că el cochetează cu PMP-ul. M-am mai întâlnit cu el şi nu mi-a spus că ar vrea să vină la noi. Dacă vrea totuşi să se întoarcă la noi, eu sunt bucuros. El este un vechi ţărănist care vine la partidul care l-a consacrat şi care l-a făcut primar. Dar, repet, ştiu că el era în tandreţuri cu PMP-ul, cu domnul Palaz. L-am şi văzut când s-a afişat cu ei. Nu cred eu că vine la PNŢCD”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top