Opinii

Primarul din Castelu, Nicolae Anghel, se implică în dezvoltarea agricolă a zonei

Nicolae Anghel, primarul comunei constănţene Castelu, este conştient că o dezvoltare durabilă a unei aşesări rurale, precum cea care o administrează, nu se poate baza decât pe creşterea eficienţei principalei activităţi economice a locuitorilor: agricultura. Alte preocupări adiacente sunt, desigur, binevenite în perspectiva modernizării comunei şi a creşterii nivelului de civilizaţie şi confort social. Dar tehnologizarea exploataţiilor agricole, creşterea semnificativă a productivităţii, atât la plantele de cultură, cât şi în zootehnie, şi, nu în ultimul rând!, dezvoltarea unor capacităţi de prelucrare a materiei prime, de producţie a preparatelor şi semipreparatelor alimentare, atât pentru consumul comunităţii, cât şi pentru comercializare (în judeţ sau chiar în ţară; de ce nu: şi la export?!), sunt obiective nu facultative, ci chiar imperios necesare! Trecerea de la agricultura tradiţională, „de subzistenţă”, la cea modernă, eficientă, a fost unul dintre proiectele pe care administraţia locală le-a pus în aplicare, gradual, în ultimul deceniu.
El însuşi fermier, primarul Nicolae Anghel consideră că un administrator rural nu se poate limita la aspectele strict edilitare, ci trebuie să se implice şi în domeniul ridicării agriculturii la un nivel corespunzător selectului club din care făceau parte, din 2006: Uniunea Europeană.
Aceste proiecte şi aplicaţii, primarul le discută şi le trasează prin întâlnirile periodice pe care le are cu reprezentanţii teritoriali sau naţionali cu reprezentanţii teritoriali sau naţionali ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin diferitele organisme şi agenţii ale acestui for executiv.
Nu în ultimul rând, Nicolae Anghel se deplasează frecvent la Ministerul de resort, tocmai pentru a pune în practică cât mai multe din aceste proiecte.
În acest sens, nu puţine sunt întâlnirile cu miniştrii în funcţie, cum sunt cele cu actualul deţinător al portofoliului, Valeriu Tabără.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top