Actualitate

Primarul Cristian Radu aduce vești bune elevilor și profesorilor Școlii Gala Galaction din Mangalia

Proiectul depus anul trecut de Primăria Mangalia, pentru construirea unei noi clădiri a școlii, a trecut de etapa de eligibilitate. Cererea de finanțare a fost admisă, urmând ca proiectul să intre în evaluarea tehnică și financiară. După parcurgerea tuturor etapelor legale în vederea finanțării proiectului, vor demara lucrările în teren.

„Precizez că toate aceste proceduri vor dura cel puțin 12 luni, însă avem certitudinea fondurilor europene cu care putem construi o clădire nouă, primitoare, cu toate dotările necesare desfășurării unui act educațional de calitate, așa cum merită toți elevii și profesorii, deopotrivă. Actuala clădire va fi demolată, iar în locul acesteia va fi ridicată o școală nouă cu demisol, parter plus trei etaje, urmând să găzduiască aproximativ 800 de elevi, care vor putea face cursurile într-un singur schimb. Noua construcție va avea două săli de sport, 16 săli de clasă, patru laboratoare, vestiare, bibliotecă, spații administrative, cancelarie și alte birouri, cabinete medicale, etc. Totodată, vor fi amenajate trotuarele și aleile de circulație pietonală, spațiile verzi, precum și o parcare”, a declarat Cristian Radu, primarul orașului Mangalia.

Tot legat de acest subiect, Cristian Radu a mai spus: „Cu toții ne-am fi dorit ca acest proiect să fie implementat mai devreme, însă abia acum, de puțin timp, s-a deschis axa de finanțare europeană nerambursabilă pentru proiecte de acest tip. Bugetul local este insuficient pentru asemenea investiții majore și de aceea am așteptat banii europeni pentru Școala Gala Galaction.

Chiar dacă aceste proiecte cu finanțare UE durează chiar și trei patru ani până la finalizare, avem garanția unui proiect modern, așa cum există deja în Mangalia: Clubul Nautic Callatis, Parcul Evergreen sau Aleea Teilor.

După cum se știe, Primăria Mangalia are în prezent, în derulare, mai multe proiecte cu finanțare UE, de peste 50 de milioane de euro. Printre acestea se numără modernizarea infrastructurii din oraș și stațiuni, reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe, Ambulatoriu nou la Spitalul Municipal, precum și realizarea unui transport public de tip european. În perioada următoare, vă voi ține la curent cu stadiul fiecăruia dintre proiecte.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top