Ştiri

Primarul constănţenilor, Christian Gigi Chiru, îi sprijină pe locatarii din “blocurile ieftine pentru tineri”

La Primăria Constănţenilor, condusă de Christian Gigi Chiru, s-au primit mai multe sesizări din partea locuitorilor din ansamblul de „Locuinţe ieftine pentru tineri”, construit de Primăria Constanţa. Ei reclamă faptul că s-au trezit cu facturi uriaşe la energie, pe care sunt somaţi să le achite. „Pentru aşa zisele locuinţe ieftine am plătit peste 40.000 de euro în condiţiile în care acesta este preţul unui apartament pe piaţă în momentul de faţă. Ulterior, pentru a putea locui în el, a fost nevoie să facem eforturi financiare mari pentru finisaje, pentru că ştie toate lumea cum ne-au fost predate. Acum ne-am trezit că avem datorii de zeci de milioane la ENEL. În iarnă, în blocul nostru au locuit aproximativ 15 familii.

Pentru că nu aveam contracte individuale cu cei de la ENEL, primeam factura în regim pauşal, după care împărţeam la toţi locatarii suma. Când au început să curgă facturi nejustificate, de zeci de milione, am refuzat să mai plătim” . Reprezentanţii ENEL au început  să trimită somaţii pentru recuperarea debitelor firmelor de construcţii, care erau beneficiarele contractelor de furnizare de energie. La rândul lor, aceştia s-au adresat reprezentanţilor Primăriei, care s-au îndreptat cu somaţii către locatari. Oamenii refuză să plătească, deoarece spun că sumele sunt nejustificate. Ei susţin că vinovaţi de valoarea mare a facturilor sunt cei de la firmele de construcţii care, în momentul în care finalizau un bloc, se alimentau în continuare cu energie pentru a lucra la alt imobil. „După ce am plătit o grămadă de bani pe aceste apartamente, care numai ieftine nu au fost, acum trebuie să suportăm şi facturile la energie umflate de constructori. Practic am fost păcăliţi şi de cei din primărie, iar acum şi  de constructori, care vor să încaseze banii pe lucrări, dar să le acoperim noi cheltuielile”. Christian Gigi Chiru, candidatul A.p.C. la funcţia de primar al oraşului, a declarat că împreună cu o echipă de jurişti se va ocupa să rezolve această problemă.”. Vom sesiza organele abilitate pentru a se declanşa o anchetă. Nu este normal ce li se întâmplă acestor oameni”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top