Actualitate

Primarul comunei Tuzla, Reșit Taner, lămuriri pe tema taxei de salubrizare

Stabilirea unui cuantum pentru taxa anuală de salubrizare trezește în toate localitățile discuții între cei care sunt pro sau contra unui anumit tarif.

Este și cazul comunei Tuzla, unde primarul Reșit Taner a intervenit pe această temă aducând o serie de lămuriri pentru populație.

„Datorită numeroaselor discuții privind taxa de salubrizare, venim cu următoarele precizări:

  • Comuna noastră colectează anual din gospodăriile proprii în jur de 3.200-3.300 tone de deșeuri menajere.
  • Taxele privind colectarea și depozitarea deșeurilor la IRIDEX sunt în valoare de 850.000 RON pe an.
  • Această sumă se împarte tuturor locuitorilor din comună, în jur de 7.200, rezultând taxa de 9,83 lei de persoană/lună.
  • Vă amintim că pentru copiii în vârstă de până la 14 ani, taxa este de 3 lei pe lună/persoană”, scrie primarul Reșit Taner.

Comuna Tuzla are o populație de aproximativ 7.200 de locuitori. În monografia localității, scrisă de profesorul Constantin Lupeanu, se arată că Tuzla exista la mijlocul secolului al XIX-lea Tuzla, întrucât în timpul sultanului Abdul Hamid al II-lea a fost construită aici o moschee. Pe zidurile acesteia a fost găsită o placă de piatră care atesta acest lucru.

Puțin mai târziu, în 1884, a fost ctitorita biserica Sfânta Ecaterina de către Mihail Kogălniceanu și fratele său, Vasile. Etnicii turco-tătari povestesc că în nord-vestul teritoriului exista o altă vatră a satului, Kucuk-Tuzla, ceea ce în limba turcă înseamnă Tuzla mică.

După cum reiese din inscripția de pe candelabrul bisericii ortodoxe Sfânta Ecaterina, în 1884 localitatea se numea ”Capul Tuzla”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top