Opinii

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju susține creșterea salariilor tuturor categoriilor de angajați din cadrul administrației publice locale

Ieri, 2 februarie 2016, în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a avut loc ședința grupului de lucru interministerial, prezidat de doamna ministru Claudia-Ana COSTEA.
Tema întâlnirii de astăzi a fost elaborarea proiectului de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

La întrunire au participat reprezentanți ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, ai Ministerului Finanțelor Publice, ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ai Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri și ai Ministerului Justiției, precum și reprezentanți ai Confederațiilor Sindicale(dl Vasile MARICA și dl Bogdan HOSU) și a structurilor asociative de la nivel național: Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Asociația Municipiilor din România (AMR), Asociația Orașelor din România (AOR), Asociația Comunelor din România (ACoR).
Asociația Comunelor din România a fost reprezentată de doamna Mariana GÂJU – primarul comunei Cumpăna, județul Constanța, în calitate de prim–vicepreședinte al ACoR, dl Nicolae PANDEA – primarul comunei Ștefan cel Mare, județul Călărași – președintele Filialei Județene Călărași a ACoR și dl Cătălin Constantin – expert în cadrul ACoR.
Mariana GÂJU, primarul comunei Cumpăna și prim-vicepreședintele ACoR a susținut creșterea salariilor tuturor categoriilor de angajați din cadrul administrației publice locale, precum și corelarea prevederilor Legii nr.284/2010 cu toate actele normative intrate în vigoare de la acea data până în prezent.
Totodată, a susținut revenirea la remunerarea aleșilor locali cu salariu și nu cu indemnizație, acordarea sporului pentru vechimea în muncă, precum și acordarea sporului pentru implementarea proiectelor cu finanțare europeană pentru aleșii locali.
Nicolae PANDEA, președintele Filialei Județene Călărași a ACoR, a prezentat documente justificative privind salariile încasate de funcționarii publici din câteva primării de comună, susținând faptul că prevederile Legii nr. 284/2010 nu s-au aplicat deloc de la apariția acesteia.
Ministrul Claudia-Ana COSTEA a solicitat fiecărei structuri asociative participante la întrunire să înainteze până la data de 5 februarie 2016, către Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, propuneri privind criteriile de performanță avute în vedere la promovarea personalului bugetar, pe baza cărora se vor stabili grilele de salarizare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top